17 noiembrie 2008

Unde dispare entuziasmul?

Din orice? Si cum il intretii sau cum il faci sa reapara dupa ce a disparut?

Cautam astazi prin vechea mea adresa de mail un link catre un site de studii pe HR. Ma rog, link-ul nu l-am gasit, cu toata organizarea mea excesiva. In schimb, am vazut in folderul Work, mail-uri de la sefa mea de la ZF, trimise pe la 2 noaptea, in care-mi zicea sa ma culc ca pot termina si a doua zi ce aveam de facut. Si mi-am amintit de primele cateva luni de lucru cand de-abia asteptam sa merg la serviciu, cand stateam si pana la 10 seara sa termin documentarea pentru un articol sau sa il scriu astfel incat sa fie informatia completa.

Treptat mi-am dat seama ca eu devin din ce in ce mai obosita, fara viata si fara prieteni si cu satisfactii minore. Partea financiara nu ma multumeste atat cat ar trebui, oricat de multi bani ar fi in joc.

Intre timp mi-am mai schimbat domeniile, a fost entuziasmul de inceput cand doream sa ma fac remarcata si sa ma impun ca jurnalist serios, insa nu s-a mai repetat niciodata entuziasmul de la ZF. Nu am mai stat niciodata pana la 10 seara la serviciu, moarta de foame si fara bani, nu am mai stat niciodata sa lucrez de-acasa pana noaptea tarziu.

Si mi-e dor de entuziasmul ala!




Meanwhile, dupa 2 luni de nespalat masina [da, daca va imaginati ca era foarte jegoasa aveti dreptate] si asteptat o ploaie torentiala sa ajute la stersul jegului, aseara mi-o spal, intr-un final, si astazi ploua. Isn't life a bitch?

4 comments:

Anonim spunea...

şi eu vreau entuziasmul ăla înapoi. nu ştiu exact dacă-l voi mai recupera vreodată, dar încă mai sper.

Anonim spunea...

Mda... la mine ploua mereu cand imi spal masina. In fine...

Entuziasmul ala piere cand vine dezamagirea si cand asteptarile iti sunt inseate. Cand stai pana la 4 dimineata sa scrii si la 8 predai, doar pentru ca cel care urma sa citeasca, sa il zvarle pe un birou, alaturi de alte catastife si sa spuna un "ok" sec... Undeva pe acolo se pierde entuziasmul.

Marcel spunea...

Mda...recordul meu a fost sa plec la 4 dimineata, iar a doua zi la 8 punct eram inapoi... ce vremuri! daca gasesti raspunsul, spune-mi si mie! merci!

Daca esti o persoana careia ii place ploaia e ok: cand vrei sa ploua iti speli masina!

Ireena spunea...

@o picatura Of! Speram la o solutie :D!

@laura Exact! Cand vezi ca toate eforturile sunt rasplatite cu si mai multe taskuri, cu si mai mult stres, si cu o lipsa totala de dezinteres.

@marcel Haha! Da, cred ca asa am sa fac. Azi am auzit totusi ca o sa ninga! Cum pot face sa opresc asta! Mi-as spala masina si de doua ori daca as stii ca doar va ploua!

Trimiteți un comentariu