26 noiembrie 2008

Sclavi...

Asta a fost primul cuvant care mi-a venit in minte cand am auzit de directiva propusa de Comisia Europeana de a lucra 6 zile din 7 (adica 48 de ore pe saptamana). Al doilea a fost comunism, dar cum is suficient de mica sa nu-mi amintesc prea multe din perioada aia nu ma voi pronunta prea mult in acest sens.

In momentul in care se va vota asa ceva eu imi voi pregati actele sa plec intr-o tara in care oamenii nu sunt sclavi pe plantatii. Cum ramane cu dezvoltarea persoanala, cu viata sociala, cu timpul alocat familiei? Cele 8 ore pe zi sunt, de cele mai multe ori 9 [cu PAUZA de o ora pentru pranz - pauza care cel mai adesea NU ai cum sa ti-o iei, cel putin la mine]. Deci 9 ore petrecute doar la serviciu. Daca mai punem si cele 3 ore facute pe drum, dus-intors, ajungem la 12 ore. Dar da, in restul de 12 ore in care trebuie sa dormiti si sa mancati puteti face tot ce va doriti :|.

Mi se pare o indobitocire voita a oamenilor. Cu cat ii tii mai departe de carte cu atat sunt mai prosti si pot fi mai usor manipulati. Cum ramane cu copiii oamenilor care lucreaza 6 zile din 7?! Cat timp mai este alocat educatiei de catre parinti? Ca doar la scoala e clar ca nu li se face nicio educatie. Ne intrebam apoi de ce la 18 ani unei cough, tarfe, i se pare normal sa se faca actrita porno in loc sa invete.

Viitorul nu suna bine oricat as incerca sa-l ascult!

0 comments:

Trimiteți un comentariu