6 noiembrie 2008

Short stories...

- am vrut sa-mi schimb template-ul blogului dar dupa cateva ore de cautari, si eu si Alin, ne-am dat batuti. It's just too hard! Cand voi fi linistita si odihnita si relaxata voi fi cautand the perfect template.

- ieri am fost la libraria de carte in limba engleza Antony Frost [pe calea Victoriei, pe colt cu magazinul Muzica, langa libraria Humanitas]. Am ajuns mai devreme la o conferinta asa ca am avut timp sa o vizitez in cele din urma. Mi-am cumparat Lolita [Vladimir Nabokov] - filmul m-a oripilat pentru ca nu am putut trece peste intreaga poveste. Tot de-atunci nu mai pot sa-l sufar pe Jeremy Irons [desi recunosc ca este un actor bun]. Am cumparat insa cartea ca sa pot intelege mai bine intreaga psihologie, si apoi sa revad filmul cu alti ochi. Libraria mi-a placut foarte mult. Muzica zen iar persoanele care vindeau acolo nu sareau cu gura pe tine sa te intrebe ce vrei dupa primul pas pe care l-ai pus in librarie. Am putut sta un sfert de ora sa ma uit la titluri, sa observ ce frumos erau aranjate, sortate, ce autori as vrea sa incerc sa citesc, ce urmeaza sa-mi cumpar la urmatorul salariu si tot asa, fara sa se uite acuzator la mine o vanzatoare nerabdatoare sa cumpar ceva si sa plec naibii.

- aseara i-am facut cadou nepotului meu de 7 ani un gamepad [pentru a-i facilita miscarea in Fifa 2009]. Unul dintre putinele cadouri pe care i le-am facut si i-au placut. Iei! ma gandesc cat de complicat a ajuns sa faci cadou unor copii care au tot. Eu ma bucuram si la o papusa cat de mica, si aveam grija in egala masura de toate jucariile [care inca exista in stare aproximativ intacta] - mai putin o papusa de tipul celor Barbie care mi s-a parut mie mai sexy cu parul scurt :D. Am mers marti seara in Real pentru a cumpara jucarii [si pentru nepotul meu - si am ajuns la alternativa gamepad, si pentru nepotul lui Alin]. Exceptand cateva jucarioare care pareau bine facute dar nu necesitau prea multa imaginatie si costau enorm, restul mi s-au parut niste stifturi la preturi mult prea mari. Pana vineri tre sa cumparam ceva frumos pentru un copil de 5 ani. Any ideas?

- tot aseara ajunsa acasa inainte de meci si grabindu-ma sa nu-l pierd [ca mai apoi sa renunt la ideea de a ma mai uita la el la ce praf au jucat] am constatat cu stupoare ca da, un Smart de 2 persoane, parcat de o fiinta feminina inferioara, poate sa ocupe 3 locuri de parcare.

- azi m-am trezit la 6 si sunt cu nervii un pic facuti praf.

- in weekend mergem la Tirgoviste unde voi dormi si imi voi citi noua carte. Ma voi relaxa si voi veni in Bucuresti cu forte noi.

6 comments:

Anonim spunea...

Ti-am raspuns si pe blogul meu, dar iti zic si aici :)
Pentru un copilutz de 5 ani, cele mai indicate sunt jocurile. Chiar daca are de toate (si nepoata-mea are saci de jucarii!), tot o sa se bucure la ceva nou.
A, si le plac jocurile unde pot participa si adultii (se simt importanti!). Gasesti la Diverta, desi sunt cam scumpe (eu am dat vreo 30 de ron pe un Piticot)

Ireena spunea...

Mersi, mersi! Diseara ma duc la cumparaturi la Diverta :D!

Didi spunea...

irina nu mai pune intrebari d-asta gen "ce sa cumpar unui copil (a se citi nepotel-adorabil-minca-l-ar-mama-pe-el) de 5 ani pe blog pentru ca o sa te chinui, o sa te surmenez si turmentez in toate felurile la care voi avea acces :D. u know i love u but kid-talk has got to go! adica poate sint eu ciudata dar, deh, am dreptul sa-mi exprim ciudatenia ca oricine, tu esti persoana publica, si pina imi dai bann, voi comenta :P. desi, daca veni vorba de copii, deoarece intimplarea face sa fie si my line of work (asta pina la anu cind sper sa plec la master si apoi sa revolutionez lumea) gindeste-te cam cit de multe au unii dintre acesti copii daca pina la virsta de 9 ani viziteaza 5 tari straine, cumpara haine cu hanna-montana de pe net iar parintii lor dau pe un semi-internat care le asigura ajutor cu temele si o masa pe zi -> 7 milioane jumate! pe luna! acuma, eu nu sint adepta infometarii, restrictionarii si chinuirii copiilor, dar zau ca uneori e prea mult.

iar apropo de librarie: carturestiul nu-ti place? si acolo e atit de misto, poti sa stai pe banca, pe scari, pe canapele si sa citesti in pace. si la diverta din mallul lujerului e un spatiu maaaare plin mereu de oameni care pierd vremea pe acolo. in orice caz, asa ar trebui sa fie mai multe magazine

Anonim spunea...

Weekend placut! Si incearca filmul "Lolita" din 1962 al lui S. Kubrick. E mult mai bun! ;)

Anonim spunea...

Intamplator, exact ieri cautam un template pentru unul din site-urile mele (tips4linux.com) si am dat peste http://www.jauhari.net/themes . Sunt cateva excelente, mai ales printre ultimele listate.
Si doi: il clasez pe Nabokov pe locul doi dupa Palahniuk, so it's pretty understandable he rulez. :)) Dupa ce termini cu "Lolita" incearca si Boris Vian - "Voi scuipa pe mormintele voastre". Acelasi ton, acelasi subiect, putin mai crud scris. :)

Ireena spunea...

@didi Haha. Ur lucky I care for you ;)).
Serios acum, ai dreptate. Stiu :D! Numai ca inteleg ca parintii le ofera tot pentru a suplimenta eventual lipsurile pe care le-au avut ei ca si copii. Eu, cel putin, as fi mult mai restrictiva pentru a-i invata sa aprecieze mai mult toate aceste lucruri pe care ei cred ca le obtin gratuit.
Cat despre librarie... Carturestiul e ok. Nu-mi place insa ca nu are foarte multe carti in limba engleza si ca all the trendy ppl go there si e mai tot timpul plin. Deci da, cu cat mai multe magazine pentru a putea respira, cu atat mai bine.

@laura Mmm, I will! Sper sa-l gasesc! Multumesc ;)!

@cypress Dupa ce invat sa convertesc template-uri de wordpress in template-uri de blogspot, voi apela la site-ul asta. Pare foarte interesant.
Iar despre carti, o sa incerc si Palahniuk si Boris Vian. Revin cu pareri :D! Mersi!

Trimiteți un comentariu