2 februarie 2009

Trecut vs prezent si viitor

Nu inteleg relatia oamenilor cu trecutul. Exista prezent si viitor, doua alternative cel putin la fel de frumoase si de spontane. E practic 2 contra 1, si totusi oamenii aleg trecutul.

Nu poti sa stergi trecutul, that's for sure, dar poti sa stergi ce-ti aminteste frecvent de el. Poti sa nu mai ramai legat de obiecte din trecut, de poze din trecut, de amintiri din trecut, de persoane din trecut. Exista un motiv pentru care acele persoane nu mai sunt in prezent si in viitor. Si totusi...

Preferam sa ne amintim ce frumos a fost atunci cand..., decat sa ne bucuram de ce frumos va fi cand... E un risc, intr-adevar, poate viitorul nu va fi la fel de frumos pe cat ti-l imaginezi, dar macar nu ramai ancorat in ceva ce s-a terminat. Nu ramai ancorat in amintiri, in umbra celor ce au fost.

Sunt fan trecut, nu zic sa-l renegam, dar sunt fan atata timp cat inveti ceva din experientele traite atunci si-ti imbunatatesti prezentul si viitorul.

Or maybe that's just me!

6 comments:

Ireena spunea...

Multumesc de link. Din pacate s-a terminat concursul. Ma apuc insa de votat, cand voi avea timp :)!

Anonim spunea...

Se pot imbina toate trei intr-un mod placut si balansat. Cicatrici vor ramane tot timpul.

Anonim spunea...

trecutul va castiga mereu lupta cu prezentul, pentru ca memoria e selectiva si pastreaza in special ce e frumos. si pentru ca in trecut te simti mult mai in siguranta :)

ai dreptate. e trist sa traiesti din ce a fost. doar "acum" poti sa ai emotii, sentimente, sa simti viata cu adevarat.

Ireena spunea...

@Roadofbones Pai da. Asta vreau si eu o imbinare balansata :)!

@Belloeimpossibile Deci numai eu imi amintesc mai mult chestiile naspa din trecut?! :D

Anonim spunea...

PEntru ca oamenii sunt speriati de necunoscut. Viitorul e o necunoscuta, ii sperie. Prezentul e tumultos... trecutul e un refugiu. Fie plin de melancolie si zambete, fie plin de regrete. Cred ca undeva pe aici se afla o parte din raspuns...

Ireena spunea...

@Laura Da. Probabil ca asta e raspunsul. :-s

Trimiteți un comentariu