15 octombrie 2008

Reactii in presa...

Reactii la topul 500 Adevarul si top 300 Capital... ne asteptam cu totii la ele.


Cea mai haioasa este a lui Becali, aici [pe blogul lui, caci avem blog ca orice politician care se respecta] - daca va mirati ca nu sunt greseli gramaticale si injurii la adresa altora este din cauza ca blogul nu este scris de el ci de catre consilierii sai.

trei reactii la adresa lor in ziarul Gandul:
1. Becali şi Patriciu se bat pe primul loc în topurile celor mai bogaţi români - stire aparuta pe 11 octombrie, inainte de aparitia celor 2 topuri, data pe surse - vina valorilor diferite este data pe matricea de evaluare
2. Patriciu a fost azi cel mai bogat român, mâine urmează Becali - stire aparuta pe 14 octombrie, odata cu topul Adevarul, axata pe faptul ca Becali este ocupantul pozitiei a 7-a.„În cazul proiectelor, nu s-a luat în calcul valoarea la care acesta va ajunge când va fi gata, ci valoarea actuală a terenului. Până la finalizare, pot interveni diverse situaţii: întârzieri, probleme cu finanţarea etc. Evaluarea s-a făcut prin prisma costurilor şi a profiturilor viitoare pe care le aduce afacerea. Terenurile, acolo unde se precizează că este vorba despre extravilan ori intravilan, s-au evaluat la preţul pieţei. În cazul în care nu s-a ştiut decât zona, s-a luat un preţ mediu sau chiar minim”, spune Adrian Crivii, general manager al firmei de consultanţă Darian, care s-a ocupat de evalurea averilor.
3. Becali e de trei ori mai bogat în clasamentul Capital decât în topul de la Adevărul - stire aparuta pe 15 octombrie cand a aparut topul Capital. Diferenţa uriaşă dintre cele două estimări se datorează faptului că cea mai mare parte a averii latifundiarului din Pipera este constituită din terenuri, respectiv peste 200 de hectare în zona Pipera din Capitală şi circa 1.000 de hectare în Dobrogea. Pentru a folosi o expresie la modă în mediul financiar, se poate spune că averea lui Becali este „volatilă”, adică poate scădea sau creşte considerabil într-un timp foarte scurt în funcţie de anumite condiţii.

doua reactii interesante in Cotidianul
1. Cine e cel mai bogat din ţară: Becali sau Patriciu? - „Suma avansată de «Forbes» este cea mai apropiată de valoarea reală a averii mele“, spune Dinu Patriciu. Suma cea mai apropiata acestei valori fiind cea data de Adevarul.
2. Gigi i-a bătut la avere pe bulgari, polonezi şi pe unguri - o alta abordare a celor de la Cotidianul, bazat pe topul 300 Capital. Cel mai bogat român are o avere mai mare decât cel mai bogat bulgar, polonez sau ungur. Potrivit „Top 300 cei mai bogaţi oameni de afaceri români” realizat de revista ,,Capital’’, Gigi Becali are o avere estimată la 2,5 miliarde de euro, cu 0,56 miliarde mai mult faţă de cel mai bogat om de afaceri din Polonia, Jan Kulczyk, care deţine 1,94 miliarde de euro (2,68 miliarde de dolari la cursul zilei), şi cu 1,28 miliarde de euro peste cel mai avut ungur, Demjan Sandor.

evenimentul zilei, 'impartial' cum il stim, nu a scris decat despre topul Capital - Gigi Becali, cel mai bogat român


Sincer nu am reusit sa ma uit peste topul 300 Capital. Lasand la deoparte apartentele de trust, care dintre cele doua vi s-a parut mai ok? Avand prieteni [respectiv sora], la ziarul Adevarul si explicandu-mi cum s-au facut calculele inclin sa cred ca e corect topul lor. Sunt curioasa cum au procedat cei de la Capital :). Stie cineva?

2 comments:

Anonim spunea...

iti spun eu cum. dupa cum au declarat fiecare... daca gigi spunea ca are mai mult ca bill gates capital iesea cu tilu : "Fost oier, mai bogat ca Gates"...

Inca ceva pentru cine mai are revista top300 (eu am aruncat-o :P) - daca dati la pagina 80 o sa vedeti exact cum s-a facut top 300. Intr-un minitop facut de "specialistii" de la Capital Patriciu e pe primul loc cu o avere de 2,6 miliarde. Au uitat sa modifice =)) Pentru mine jurnalistii de la capital reprezinta rusinea presei romanesti...

Anonim spunea...

Se pare ca becaki e cam shifonat de criza economica...hmm oare de ce nu imi pare rau :))

Trimiteți un comentariu