21 octombrie 2008

Portabilitatea numerelor - first hand

De vreo cateva luni asteptam cu nerabdare implementarea portabilitatii numerelor. Asta pentru ca de vreo 2 ani foloseam doar Vodafone-ul de serviciu pentru a da telefoane si trimite mesaje, iar numarul personal de pe Orange era bun pentru primirea de telefoane de la lost, lost friends. Cu toate astea factura se situa mai tot timpul pe la 50 de lei pe luna.

Acum o luna si ceva am sunat la Orange ca sa imi trec numarul pe cartela, pentru ca depasisem anul de contract semnat cu ei. Raspuns: nu se poate face trecerea acum pentru ca proprietarul anterior al abonamentului facuse o prelungire a acestuia pana pe 15 noiembrie 2008. Nu am vazut de ce trebuie sa suport eu consecintele proprietarului anterior dar am zis ca nu mor daca mai astept o luna, doua.

M-am documentat despre portabilitate - gasiti aici o stire foarte utila [nu, nu-i scrisa de mine :D, nu ma laud singura] - si am sunat azi la Orange, din nou, pentru a verifica daca mi-au pastrat cererea de trecere pe cartela pe 15 noiembrie si daca pot sa fac de-acum cererea de portabilitate in schimbul platii abonamentului in avans.

Ii explic operatorului ce si cum... concluzie 'Aaa, am inteles. Vreti sa plecati la concurenta. Dar stiti, e mai complicat cu portabilitatea numerelor. Dureaza cateva luni!". Pentru cei care mai doriti sa faceti aceasta trecere. Nu, nu dureaza cateva luni. Asta este site-ul lansat de 'organele competente in domeniu' pentru explicarea intregului fenomen: portabilitate.ro.

M-a enervat in schimb lipsa de fair-play a Orange-ului si parsivitatea cu care au tratat situatia. Cineva care nu era pus in tema cu detaliile si care ar fi sunat sa se intereseze la Orange despre acest fenomen ar fi renuntat probabil la ideea de a-si trece numarul 'la concurenta' cand ar fi auzit ce treaba complicata mai e si chestia asta cu portabilitatea.

Pana una alta, eu voi completa cererea de portabilitate, o voi duce la Orange shop si va dura maxim 8 zile [cum am fost anuntata ulterior de acelasi operator Orange]. Imi voi face abonament la Cosmote, si-mi voi lua gratuit un telefon cu clapetica.

5 comments:

Anonim spunea...

Mama lor de javre. O sa ii injur si eu intr-o postare pe blog in curand :P

Ireena spunea...

Asa, asa :D! That's the spirit! :*

Anonim spunea...

asa asa sa creasca numaru de abonati la cosmote!!! :))

Anonim spunea...

Mda... tipic pentru noi... informarea se face pe cont propriu. Oamenii a caror datorie ar fi sa te informeze or sa faca invers, daca au senzatia ca e contrar intereselor lor MATERIALE. Si nici macar nu e asa...

Ireena spunea...

@mihnea (limp) Si asta ignorand vocea permanenta din spatele meu care-mi spunea ca s-ar putea ca la Cosmote sa nu am acoperire prea buna :D.

@Laura Da. Trist!

Trimiteți un comentariu