31 august 2008

De ce nu-mi place mie la coafor...

Nu pentru ca urasc schimbarea... mi-as face ceva nou la par tot timpul, principala problema fiind insa ca parul nu se tunde singur ci la coafor, unde tre sa suporti o ora si jumatate de fite.

Grrrr... Low class sau high class, clientela si coafezele sunt aceleasi. Clienta tipica, o femeie de aproape 40 de ani, cu impresii de mare doamna, care vorbeste gresit gramatical si povesteste de fiecare data aceleasi lucruri [in mare parte, calatorii in care a fost pentru ca sotul ei cu bani [si se specifica asta] o plimba peste tooot - calatorii din care alege sa povesteasca doar ce lux era acolo unde a stat si ce haine smechere si-a luat, si cat costa o bere la terasa]. Pentru variatie, aceasta mai alege sa vorbeasca si de progeniturile de [in medie] 12 ani, pe care T R E B U I E sa le aduca la stilist sa le dea si lor putina culoare [si sa le distruga parul].

Mai sunt bineinteles, tinerele cliente. Si prin tinerele cliente ma refer la progeniturile doamnelor de mai sus. Joi am avut norocul sa fiu tunsa in paralel cu una dintre ele [in varsta de vreo 10 ani], care nu mai contenea cu indicatiile date coafezei [careia i se adresa pe nume] si cu reprosurile indreptate catre mama ['ma ustura vopseaua asta', 'eu vroiam suvite' sau 'ti-am zis sa nu mai comentezi in public'].

Coafezele sunt aceleasi. Foarte serviabile si lingusitoare, caci totusi salariul lor ar fi un nimic daca nu ar exista 'atentiile' de la sfarsit. Acestea dau din cap foarte serios si inteleg intotdeauna ce greu e sa fii sotie de om de afaceri si sa stai toata ziua singura sa te plictisesti L-).

Din fericire, nefiind clienta fidela a niciunui coafor [din motivele enumerate mai sus], scap de conversatia politicoasa. Mai greu e cand am lipsa de inspiratie de a ma duce a doua oara la aceeasi coafeza, care simte ca deja suntem prietene [wtf?!] si incepe fie sa ma intrebe direct de viata mea personala [?!], fie sa-mi vorbeasca de vedete [de care nu-mi pasa], emisiuni tv [pe care nu le vad], sau sa-mi dea sfaturi de oricare.

16 comments:

Zuzu spunea...

Hehehe, mi-am amintit si eu cititnd postul tau de "traumele" mele de la coafor...
Cel mai dureros a fost cand am asteptat 3 ore... (nu stiu ce era pe vremea aia in capul meu de am rezistat atat), acum sunt "versata" si eu, am invatat sa "ma grabesc", "sa nu am timp"...etc
Tot ce ai descris tu am trait si eu... Totusi am rasuflat usurata sa constat ca atunci cand ramaneam singura cu coafeza(adica atunci cand m-a tuns seara la 10), devenea o persoana perfect normala si fara ifose...
Am rasuflat usurata :-))))

Insa, wow, ce tipe vin acolo, my god... ma sochez de fiecare data, desi recunosc ca, de-a lungul timpului, mi-a fost dat sa dau si peste persoane modeste si normale. Modeste zic ca si fire, caci la ce scoruri sunt practicate acolo... cu greu ai numi modest financiar pe cineva care intra acolo...(de aia ma si tund de 3 ori pe an... nu-mi [permit luxul astora de a se spala pana si pe cap la coafor...saptamanal zic, ca acasa probabil e complicat....)

Zuzu spunea...

Imi place mult blogul tau, arata asa eco :-))

Zuzele spunea...

Daca vrei sa ai un par aranjat, tuns modern si frumos iti recomand sa te opresti la o coafeza buna. Daca nu vrei, schimba coafeza la fiecare tuns. O femeie care se respecta nu isi da parul pe mana a nu stiu cate coafeze.....Are o coafeza personala ;) Cel putin asta e deviza mea :P

Sahara Penguin spunea...

Eu am pe cineva... sac. :D

Si salonul e al ei, asa ca ma linguseste ca sa ma intorc, nu ca sa ii las ceva la sfarsit. Si nu e asa aglomerat.

Ireena spunea...

@Zuzu Haha. Cunosc ce zici de scoruri. Cel putin unde m-am tuns acum nici nu am indraznit sa intreb cat costa si un vopsit, desi probabil ar fi singurele pe care le-as lasa sa ma decoloreze. Chiar pareau ca stiu ce fac acolo :D.

Cat despre spalat pe cap la coafor... wtf? Personal nici nu-mi place sa-si bage o persoana necunoscuta mainile in parul meu. Pf :D.

Eco? :D

@otilia Da, dar atunci cand o gasesti. Nu o sa ma opresc la oricine doar pentru ca asa 'se face'. Prefer sa imi las parul pe mana a mai multor coafeze pentru a avea de unde alege. De tipa asta mi-a placut insa. Daca urmatoarea data nu incearca sa se bage aiurea in seama raman la ea :D. O sa ma tund si eu ca Zuzu tot de 3 ori pe an, dar macar merita. Hihi.

@Sahara Penguin Uuu, da. Asta e alt principiu. Sa te faca sa vrei sa te intorci si sa nu isi aglomereze programul ca intr-un final toata lumea sa fie nemultumita ca a asteptat un secol. Pretty :D.

ina bixade spunea...

Nici eu nu le am cu saloanele de coafat, sint genul: wash and go, nu stau sa ma giugiulesc la cap, nu mi-am vopsit niciodata parul, nu l-am coafat. Merg doar sa il scurtez, din cind in cind si am un salon care imi place, tipa e o americanca f. faina, la care merg mereu cu placere!

Kata spunea...

Mama, din cate zici, tipa aia de la coafor era exact combinatia dintre moraru si cruceru... doaaaaaaaaaamne...

Nicky spunea...

asta e asemanatoare cu .o0O "Cam aiurea sa merg singur in taxiu si sa nu schimb 2 vorbe cu soferu', dar e un cocalar, despre sa vb cu asta?"

Ireena spunea...

@ina bixade Haha. O atitudine sanatoasa :D.

@kata Dap. Combinatia fatala.

@nicky Eeeexact acelasi lucru!

Anonim spunea...

Love your playground.
Imi cam place ce ai tu pe aici. Am simtit nevoia sa te anunt :)

Ireena spunea...

@chis Multumeeesc :).

Anonim spunea...

in acest moment cand va scriu plang....si am doare sufletul:((am fost la coafor am rugat-o sa-mi vopseasca mai intai radacina...in negru avand fire carunte apoi am zis ca as dori cateva suvite rosii.....dar din pacate nu a fost nimic din ceea ce am cerut eu.mi-a manjit urechile,gatul,tricoul fata :((cat despre suvite ce sa va spun nu existau...asa decolorate...ce sa mai zic de vopsitul lor in rosu.dupa ce am fost spalata in cap si am vazut rezultatul imi venea sa urlu de necaz.Am vazut ca luase placa sa-mi indrepte parul...pai la ce folos oameni buni cand eu nu ii cerusem asa ceva....M-am ridicat de pe scaun sa plec ea a inceput sa tipe sa-idau voie sa-mi defineasca suvitele....etc etc ca nu a mai pomenit o asa clienta ca mine....Isuse Hristoase ce sa mai defineasca cand de fapt nici nu existau acele suvite cum sa-i mai dau voie sa-mi faca ceva...mai apoi a zis ca nu e foarte tarziu si imi pune alte cateva ca intr-adevar nu se vad bine.Nu stiu ce naiba mi-a pus pe fata pe gat cred ca tix va jur si freca sa se duca negreala:((:((e de plans va jur asa ceva nu am intalnit niciodata.a venit so sotul dintr-o incapere alaturata pt ca acea d-na era de fapt patroana coaforului.i-am explicat omului ca nu mai vreau sa stau la mana dansei din aceste motive....si i-am aratat.Daca nu aveam dreptate nu zicea si omul ala ceva????Dar stiti ce a facut s-a uitat lung a dat din cap spre dansa....si a plecat.ok o intreb cat ma costa .....78 leiaoleoooooo doamne pe ce????????????tunsa nu eram suvite nu aveam,tricoul imi era terminat cu vopsea..(fac o paranteza si tin sa va spun ca mi-a precizat ca la coafor se vine cu haine mai inchise)...doamneee e bolnava cu capul m-am gandit...tipa ca disperata ca am venit la coafor fara bani probabil de aceea nu platesc....stiti ce am facut i-am lasat 50 ron (500 mii vechi)si va jur ca am venit acasa plangand cu inima franta mi-era ciuda ca i-am lasat si acei bani...oameni de nimic si eu o intreaga idioata...de ce i-am mai dat atatia bani??nu stiu exact cu cine ar trebui sa vb pentru a putea face ceva cu asemenea specimene.ajutati-ma va rog...cum e posibil sa-ti ceara atatia bani pentru nimic:((:((

Anonim spunea...

deci cine stie cui trebuie sa ma adresez pentru a termina cu excrocheria...fac si ele un amarat de curs si apoi fac experiente pe capul nostru.....danusiu22@yahoo.com H E L P PLEASE

Ireena spunea...

Of. Imi pare rau pentru experienta neplacuta. Cred ca reclama negativa facuta persoanelor care merg la acel coafor e singurul lucru pe care poti sa-l faci. Mai mult de-atat nu stiu sa te ajut.

Eu i-as fi aratat banii, apoi as fi calculat cat costa tricoul, as fi facut diferenta, dar i-as fi zis ca sunt draguta si ca de data asta nu-i iau bani pentru pagubele suferite ;))!

Anonim spunea...

Vanzari en-gross si en-detail imbracaminte copii originala import THAILANDA.
CATALOG PRODUSE SI PRETURI EN-GROSS:
http://www.imbracamintecopii.com
Articole haine marcile:Nannette,Carters,Baby Grant,Baby Q,Kids Play,Cradle
Toys,Absorba,V-Baby,OshKosh,Gymboree,Vitamins,Old
Navy,Ice-Bebe,Kids Corner,Sesame Street,Laura Ashley,First Moments,Klein Mause,MiniBaba...etc.Compuse din 2,3,4 si 5 piese
Avem 3500 de modele de haine pentru sugari,nou nascuti,copii intre 0-5 ani.
Hainute de o calitate exceptionala,merita vazut,nu ezitati.
Productie si distributie la nivel mondial confectii copii.
Pentru comenzi:
ARAMIS COM SRL
B-DUL ALEXANDRU OBREGIA nr.36 BUCURESTI
TEL.0726489742 / 0318091638
octavian_69ro@yahoo.com

corina spunea...

HAINUTE SI INCALTAMINTE DE COPII. UNELE PRETURI LE PUTEM NEGOCIA! IMPREUNA FACEM PRETUL!!!Pentru comenzi va astept la email:
danusiu22@yahoo.com

http://picasaweb.google.com/karinaroberta10

Trimiteți un comentariu