19 martie 2008

Din ciclul: oamenii pe post de animale de testare...

Psihologul Gian Gonzaga a desfasurat un studiu pe 60 de studenti cu relatii de 3 ani si le-a aratat poze cu persoane pe care nu le cunosteau dar care erau, bineinteles, foarte atractive.

Impartiti in trei grupuri, fiecare trebuia sa loveasca o cutie de fiecare data cand se gandea la persoana din fotografie. In timpul asta primul grup trebuia sa scrie despre sentimentul de iubire fata de partener, al doilea despre momentul in care sentimentul de dorinta sexuala intensa fata de partener a fost cel mai puternic, iar al treilea despre ce le trecea lor prin cap.

Cei din grupul 'dragoste' s-au gandit la persoana din poza de trei ori mai rar decat cei din grupul 'dorinta sexuala' si de sase ori mai rar decat cei din grupul de 'control'.

Nu va zic concluzia lor, caci este total tampita si pe langa subiect, dar a mea este ca atata timp cat iubesti there is no way u can screw up. Deci da, fidelitatea poate exista atata timp cat exista dragoste. Nu credeti? Si nu ma refer doar la fidelitatea de tip moral, de genul nu o insel pe nevasta mea caci sunt casatorit cu ea de 15 ani si nu e frumos sa inseli, dar in gandul meu de fapt, cand fac dragoste cu ea, este colega de birou. Ma refer la faptul ca, atunci cand iubim si suntem fericiti cu adevarat, nu mai suntem atat de expusi tentatiilor din jur si putem sa ne dedicam si sa nu fim atrasi de colegul de birou care este atat de amuzant, sensibil, puternic si sexy.

studiu realizat de cercetătorii americani publicat de New Scientist, preluat de dailymail.co.uk. si Mediafax

2 comments:

aikisan spunea...

Da da, exact asta zic si eu! Cand iubesti "punct" Nu "nu insel" din obligatie sau orice alt motiv.

Evident ca obiectiv, remarc o femeie frumoasa ori atractiva dar nu e natural sa te gandesti la ea, cand iubesti.

Cand iubesti"."

Ireena spunea...

Exact. Cand iubesti... (^_^)

Trimiteți un comentariu