4 martie 2008

Bucureştiul, locul 14 în topul oraşelor preferate de expaţii europeni... si totusi

Scrie Reuters, citat si de Mediafax si de NewsIn.

Pe primele zece locuri se afla Singapore, Sydney, Kobe, Melbourne, Copenhaga, Canberra, Vancouver, Yokohama, Wellington si Dublin. Deci din Europa doar 2 orase s-au situat in top 10, Bucurestiul urmand imediat dupa (nu stiu cine a fost clasat pe locurile 11, 12 si 13, deoarece nu era mentionat in articol).

Asa ca, va rog eu, hai sa renuntam la fitele de genul Bucurestiul este de kkt. Este la moda sa iubesti natura, si sa vrei sa te muti intr-un orasel de provincie. In primul rand, nu va opreste nimeni sa plecati de-aici daca il urati atat de tare. Nici eu nu sunt un mare fan, dar cred ca in proportie de 50% noi suntem vinovati ca arata in halul in care arata (aruncati mucurile de tigara pe jos, recunoasteti!), incurajati cersetorii sa-si continue 'meseria', fructuoasa de altfel, deci nu va mai plangeti de existenta lor, nu aveti grija de bagaje atunci cand va suiti in autobuz, deci incurajati hotii sa fure, continuati sa mergeti in localurile in care chelnerii se comporta cu spatele, asa ca ei de ce s-ar schimba?! lumea ii accepta asa cum sunt. Si exemplele sunt multe.

1 comments:

Marcel spunea...

Nu stiu asta - pentru ca nu am vazut respectivul TOP si pentru ca nu stiu cum a fost facut, dar... Bucurestiul este un oras de...pentru cei care il fac asa, pentru cei care nu-l fac asa, dar sunt coplesiti de cei care-l fac si cu toate astea raman aici si pentru ce-i care nu-l fac asa, dar aleg sa plece! Mai pot fi cei care nu-l cunosc si vorbesc din auzite si cei care-l cunosc si nu stiu ei pe ce lume se afla! Aplaudabil articolul prin exemplul de curaj si ... bucuresteni, nascuti sau adusi aici de mirajul oportunitatilor (ca si mine), haideti sa fim noi cei care dam tonul, haideti sa fim noi cei care ne-am saturat de mizerie, haideti sa dam mai departe civilizatia ca si exemplu! Ai sanse sa iei licenta - sunt sigur! Un om care gandeste asa...poate!

Trimiteți un comentariu