15 ianuarie 2009

Totul e de vanzare

Nu m-am maturizat inca, ceea ce cred ca nu-i o surpriza pentru nimeni. Am luat viata ca pe-un joc, you win some, you loose some, dar fiind obsedata sa castig m-am gandit ca eu n-am cum sa pierd orice as face gresit.

Existau si optiuni de Help, Show Hint [ca doar pentru ce-s parintii, fratii si prietenii!!], dar unii se incapataneaza sa ia cele mai multe puncte din joc pe cont propriu. Cat de greu poate fi sa inveti un joc fara instructiuni si sa te prinzi din mers ce trebuie sa faci?

Nu cunosti insa actiunile care iti scad automat punctajul, actiunile si gandurile care te aduc in situatia in care restartul ar fi genial. Dupa incercari esuate de a gasi butonul de erase and start over, constati ca jocul viata are un mare bug. Dai din colt in colt, dar doar pentru a afla ca serverul de joc a pastrat totul, nu-i pasa ca Ram-ul nu mai face fata, ca placa video si hard-ul sunt depasite.

Si cu totii ne indreptam spre GAME OVER, indiferent de punctaj!!! Nici macar nu o sa poti sa te bucuri de el! Unii vor spune ca punctarea a fost incorecta, ca faptul ca s-a tinut departe de toti si ca si-a trait viata ar trebui punctat mai mult, altii ca faptul ca a dat nastere la doi copii si a trait o viata linistita merita un bonus, si tot asa. Dar degeaba!

Si poate de-abia la sfarsit vor afla ca a existat intotdeauna optiunea de cheat. Banii cumpara totul! Pornesc cu avantajul unei familii bogate, cu avantajul unui camin fericit, cu avantajul unei minti lipsite de traumele copilariei. Sfarsesc jocul cu un ram fericit, cu un hard pe 70% liber, si cu bonus obtinut din invidia prietenilor, pentru ca cine nu-i are pe bune, ii cumpara! Pentru ca tot ce trebuia sa ti se spuna de la inceputul jocului era ca 'Totul e de vanzare'! Poate multi si-ar fi pastrat din energia irosita pentru o cauza pierduta!


8 comments:

Anonim spunea...

chiar crezi ca baietii aia cu cheat sfarsesc jocul altfel. si pentru ei e la fel de greu sa gaseasca regulile jocului. ba chiar mai greu. si banii pur si simplu nu sunt suficienti sa-i ajute sa nimereasca vreuna dintre reguli. o sa te mire poate sa vezi ca fara cheat ai strans destul de multe puncte pe cand ala cu banii e depunctat la greu

Unknown spunea...

deci e absolut geniala abordarea! Multumim :-D

Anonim spunea...

Foarte fain postul tau. Mi-a placut.... :*

Anonim spunea...

frumos si analtic.

Ireena spunea...

@Marie Jeanne, Kysha si Delia Multumesc mult! Ma bucur ca v-a placut!

@Anonim Am strans destul de multe puncte privita din exterior. Pe interior nu. Sunt o gramada de lucruri pe care probabil nu le voi putea atinge vreodata. Daca ai bani, de exemplu, poti sa-ti permiti sa-ti bagi un an picioarele in serviciu si sa te duci sa vizitezi lumea, lucru care te va schimba complet ca om! Poti sa-ti permiti sa nu fi calcat in picioare! Poti sa-ti permiti sa iei cursuri de limbi straine, de pictura, de filozofie, cursuri care te vor imbogati pe tine ca om! Ma rog, lista e lunga. Chiar cred ca daca ai bani si suficient de mult cap poti ajunge cu mult, mult mai departe decat oricine altcineva! E un avantaj care nu poate fi ignorat!

miefoame spunea...

Ai spus-o foarte fain. Bravo, m-ai facut sa zambesc. Cat despre maturizare, don't go there, it's not pretty, bine-nteles, nu in totalitate, stii tu, time and place.

Ireena spunea...

Ma bucur :). In ceea ce priveste maturizarea... nu cred ca alegi cand o sa se intample. Poti sa te impotrivesti un pic, dar inevitabil tot o sa te loveasca. Mi se pare ceva ce vine automat in functie de trairile si experientele fiecaruia.

Nu te lasam sa mori de foame spunea...

Sincer sa fiu, eu consider ca sunt un om norocos. Traiesc fara stres, cel putin ce nu tine de familie nu ma streseaza. Desi stiu ca intr-un fel nu e neaparat bine, nu ma streseaza lucruri care ar trebui macar sa-mi creeze niste griji. Cat despre maturizare (da stiu, ma repet hehe), dupa cum am spus si mai devreme, time and place. Dupa cum ai spus si tu nu alegi, pentru ca nu exista o alegere pe care sa o faci in privinta asta. Singura alegere e daca vrei sa te bucuri de viata sau nu. De curand am dat peste o vorba interesanta: "traieste fara regrete si savureaza momentele ce au sa vina". Cam acolo bate si treaba cu maturizarea, nu crezi?

Trimiteți un comentariu