14 iunie 2008

Loving an image...

Sunt curioasa... este oare atat de greu sa gasesti un barbat/ respectiv o femeie in viata reala? Si de ce in mare parte oamenii aleg viata virtuala in fata celei reale? Mi se pare sincer trist si patetic sa alegi prietenii de pe blog, de pe hi5 si Facebook in fata celor reali, dar poate gandesc eu tampit.

Fiind in deep shit cu licenta, astazi am colindat... bloguri, profile de hi5, profile de facebook. Si ceea ce ma nedumereste si mai tare e ca acei oameni (bine, tipe - caci in proportie de 70% sunt tipe) nu par sa fie ingrozitor de prosti sau de inculti. Sincer, le inteleg pe tipele la care se vede ca sunt mai slabe de inger, in puii mei, n-ai ce sa le ceri, daaar in momentul in care exista pretentii de femeie emancipata, pentru numele lui Dumnezeu, de ce postezi poze in care iti afisezi foarte provocator posteriorul? Sau de ce-ti creezi un profil de hi5 in care-ti bagi poze pe jumatate dezbracata? Sau de-abia iesita din dus cu prosopul pe tine, with a boob popping out?

Mie nu-mi sugereaza decat probleme foarte mari de personalitate... lipsa de incredere si dorinta de reafirmare (prin comentarii de genul, vai, pisi, ce sexy esti!). Iar ceea ce mi se pare si mai trist este ca in unele cazuri tipa chiar arata uimitor de bine. Deci, de ce aceasta nevoie de afisare a unor astfel de poze? E ca si cum te-ai imbraca special intr-o fusta mini si un maieu deasupra buricului si te-ai duce intr-un santier plin de barbati. Cu ce te ajuta asta? Ce ce te ajuta faptul ca 100 de muncitori vor saliva timp de cateva minute dupa tine si-ti vor arunca comentarii de genul vai, papusa, ce-as vrea sa ti-o trag!

Si poate sunt eu mai susceptibila dar care sunt sansele chiar sa se infiripe o relatie de pe internet. Scenariul cel mai bun cu putinta e ca doi sa-si vada pozele si brusc sa considere ca si-au gasit jumatatea. Incep o discutie prin mesaje. Bun. Apoi pe messenger. Apoi pasul cel mare. Decid sa se intalneasca. Dupa ce ai vorbit o gramaaaada pe messenger si prin mesaje care sunt sansele sa te simti confortabil atunci cand intr-un final intalnesti persoana respectiva. Si totusi sa zicem ca ar fi asa. Se vad, se si plac, incep o relatie. Inevitabil, pe unul dintre ei il va apuca gelozia de tipul, ce poze provocatoare ai tu postate pe hi5... L-) pe mine m-au atras foarte tare. Si incepe dorinta de schimbare. Si sfarsitul relatiei.

Dar, cel mai adesea, oamenii isi creaza o imagine perfecta din poze, isi imagineaza cealalta persoana ca fiind ideala pentru ei, iar in momentul intalnirii observa ca hm, nu esti atat de inalta pe cat pari in poze si mi te-am imaginat eu... nici atat de slaba... si nici atat de sexy... Pentru ca da, cel mai adesea tipele posteaza cele mai bune poze ale lor... doooh! Iar imaginatia si dorinta bolnava le face si mai frumoase. Aceeasi varianta si la tipi.

So, why do you do it?!

Daca nu as cunoaste unii dintre acesti oameni as zice ca din prostie sau din disperare. Dar in cazul lor chiar nu se aplica. Deci... de ce?

Si de ce preferam intotdeauna sa iubim imaginea unei persoane? Imaginea pe care ne-o formam despre o persoana decat o persoana reala? Inteleg ca imaginea e perfecta iar persoana nu, dar sincer, cred ca satisfactiile sunt mai mari de la o persoana reala decat de la o iluzie.

14 comments:

Anonim spunea...

Retelele de socializare sunt intelese si folosite gresit de mare popor cu acces la net, tocmai pentru ca iubim imagini, asa cum spui. Reteta de comunicare ar fi una excelenta, ideea in sine e buna, dar, ca de obicei, practica ne arata ca nu prea suntem la nivelul pe care tehnologia ni-l asigura... Dar lasa, noi sa fim sanatosi, ca boala societatii vine

Ireena spunea...

Da, asa e. Ideea in sine nu este rea. Iar noi n-am fost buni la practica niciodata :).

aikisan spunea...

Din comoditate, din varietate. Dar poate sunt prea timizi, poate sunt complexati, poate nu pot iesi din casa (fizic).

Referitor la domnisoare, asta vad peste tot, asta invata (de la Moni de exemplu).

Am niste amici care o duc de 8 ani si s-au cunoscut pe internet. O fi cazul ala de 1% dar macar n-a ramas un timid singur :D

O fac din singuratate, aceea profunda, si asa cred ei ca vor rezoolva problema. Pentru unii este o cucerire sa fie admirati datorita lipsei de incredere in sine si mai sunt cativa care o fac din narcisism.

Ireena spunea...

- Daca sunt timizi nu posteaza poze cu ei la bustul gol in ipostaze sexy ;). Inteleg insa faza cu neputinta de a iesi din casa.

- Da, asta vad domnisoarele. Insa tot ele ar putea sa vada si penibilitatea unor situatii, cred eu :).

- Ma bucur pentru amicii tai, dar presupun ca nu erau genul care s-au cunoscut prin poze provocatoare si apoi au pornit o discutie :D. Si eu sunt timida dar ma tratez :p. Sa stii ca se poate.

- La narcisism nu ma gandisem pana acum dar da, pare un motiv foarte viabil.

Anonim spunea...

@ vlad : frate, in ce lume de cacat traim... ce tara de cacat, ce lume de cacat, ce pacat ca nu sunt toti ca mine, sa facem o societate ideala, in care ideile in sine, ideile bune (?) sa iasa in fata, in care s-o ardem la nivelul pe care tehnologia ni-l asigura (?)

cu ce inteleg gresit oamenii astia haifavul, intrebare pentru toti. e ca si cand ai intelege gresit functia bauturii.

mama ce smecheri suntem. pariu ca urati si manelele, va uitati la filme de kieslowski si kar wai (asta am zis-o random)iar de nicolaescu nu mai spun : de caaacat frate.

scuzati-mi vehementa, m-am saturat de cocalari.com :)

Anonim spunea...

@aikisan:tonu' tau doctoral ma face sa comut repede pe mihaela tatu.(mai exista ?)

Ireena spunea...

@razvan Offff. Ce suparat suntem azi! Nu mi se pare ca Vlad sau Aikisan ar fi folosit vreun ton superior in ceea ce au spus. Nici eu de altfel. Si da, da, mie chiar nu-mi plac manelele si nu mi-e rusine sa recunosc :">.


Ai citit de curand 'De veghe in lanul de secara'? Sau 'Lupul de stepa'? :p Sunt singurele doua carti care mi-au dat astfel de porniri.

Cu ce inteleg ei gresit haifaivul? Poate nu-l inteleg ei gresit ci poate-l inteleg eu gresit. We shall never know, shall we? Eu cand mi-am facut cont pe hi5 (acum foarte multi ani) il foloseam pentru a tine legatura cu lumea cu care nu puteam sa ies prea des, le vedeam pozele, stiam ca traiesc si ca sunt bine. Si apropo de comparatia cu functia bauturii. Nu trebuie sa te imbeti muci si sa vomiti ca sa te simti bine, cum la fel nu trebuie sa pui poze cu tine dezbracata pe hi5 ca sa exploatezi la maxim tehnologia. Nu crezi?

Anonim spunea...

Stati! Stati! Vreau si io a vorbi! Asa, merciiiii...Aaaa...Pe lg. faptul ca am si eu prieteni/prietene care s-au intalnit prin intermediul acestui Internet, si-s in continuare happy si cu o viata sexuala bogata (impreuna that is...), mie personal, mi se pare fun si o modalitate suplimentara pentru oamenii dependenti socialmente de a cunoaste ALTI si ALTI oameni. DA, am profil pe HiCinci, facut acu` vreo 4 ani si ma amuz sa vad ce fel de "pipitze" sau "nu pipitze" vor sa devina "friends" cu omul de pe-acolo. Adica eu. E o modalitate de...fun.

PS- "De veghe in lanul de secara" sucks. Big time. Doar ptr. ca a luat Nobel ptr. literatura, nu inseamna ca-i o carte buna. Si pot da argumente, dar face 2 face, ca-ti umplu blogul (si asa plin) cu comentarii...

Ireena spunea...

Da, putea fi o modalitate de fun. Mi-am pastrat in schimb profilul de pe facebook, so it's ok.

Iar 'De veghe in lanul de secara' does not suck big time. Pfai, daca tu nu intelegi o carte nu-nseamna ca-i naspa :D. N-am nevoie de argumente :-@. I liked it :P.

Ma rog, mult timp dupa mi-a fost sila de oameni si de ipocrizie si de snobism, pana mi-am dat seama ca tocmai prin atitudinea de sila de oameni si faptul ca tu te crezi superior devii un snob si un ipocrit. Ma rog, is multe de discutat pe tema asta.

Anonim spunea...

EXTREM de subtila "De veghe...", ce pot zice. Infernul lui Dante e mic copil...:D (da, te bazai! :D )

Pai da ce, nu-ti place de mineeeee!??! Ce daca-s superior!?! :)))

Ireena spunea...

M-ai salvat. Chiar cautam o modalitate subtila sa-ti spun ca nu-mi place de tineeeee! Si e bine ca ai elucidat si motivul :p.

Discutam la o bere de 'de veghe' :P.

Anonim spunea...

"o fac din singuratate, aceea profunda" :))lol

bai, na, functia bauturii e aceea ca poti bea atat cat vrei. la fel si cu tehnologia, o pot folosi dupa cum vrea muschiu' meu tatuat cu gigolo italiano, sau egou' meu infestat de salinger (hi, hi).

io cand aud autosuficente d-astea imi ies din fire.

altfel, sa vezi neaparat "in bruges".creca-i cel mai bun film pe anu' asta. doar ai scapat de licenta, nu?

Marcel spunea...

:(
Prea mult nerv in aceste discutii, prea multa secara si prea putin eLan.
Prietenii reali nu pot fi dupa cei de pe blog decat dupa ce acestia din urma devin reali si o demonstreaza ca merita aacest statut.
Imi place sa cred ca discut cu tine, nu pentru ca ma plictisesc, ci pentru ca e ca si cum as vorbi cu un prieten la telefon... mai rarutz, cei drept... dar caruia ii astept comentariile, trairile ca sa-i raspund, sa-l incurajez, sa-l respect in acelasi timp... si cu toate acestea nu ai postat poze provocatoare!
...

Ireena spunea...

@razvan Pfai, deci am avut dreptate ca ai un ego infestat de salinger :D hihi.
Am sa vad filmul, dar inca nu am scapat de licenta. Mi-am terminat si predat lucrarea. In iulie voi fi de tot ;).

@marcel Ei, nu sunt nervi. Sa o numim pasiune :D. In rest ai dreptate cu prietenii si cu comentariile >:D<

Trimiteți un comentariu