26 februarie 2009

Cine e de vina...

Searching for my zen mood :)!




Desi parca era mai draguta cantata de noi, la 3 noaptea in Fire, acoperind niste sunete fara sens! Nu-i asa, Didi si Cata? Si daaa, promit sa nu mai fiu singura treaza de pe-acolo!

Cum au trecut primele opt luni...



Pure magic

Wake up. You can't remember where it was

Si din Vama. Cand e ea cea mai frumoasa

23

Mi-ar placea

Metallica

Snagov day, yesterday

Best show ever

Sibiu. Sibiu. Sibiu... in poze

Off we go!

Dear diary moments

Impresii - Partea a doua

1 decembrie in Vama Veche

Ce ati gasit voi azi in pantofi?

Cadoooouri

New Year's Party at my Place

To be continued...

24 februarie 2009

D'ale presei...

Si nu, nu e banc :)!

Conferinta pe IT
Jurnalista: Dar ce inseamna SPAM-ul asta, MESAJELE ASTEA NESOLICITATE? Spuneti asa, pe intelesul tuturor! Sa intelegem si noi!

22 februarie 2009

WebUpd8

Noul nostru proiect (si cand spun 'nostru', ma refer la mine si la Alin, si nu e neaparat noul, caci nu am mai avut altul, dar na...) - webupd8.blogspot.com - este un site de stiri din domeniul web si IT&C. Are doar cateva zile si m-a depasit deja ca trafic :D... presupun insa ca are o deschidere mai larga, fiind nisat si scris in limba engleza [sau cel putin asta-mi place sa cred ca este motivul]. Alin lucreaza la el de cateva zile, modifica designul si-l face Google friendly, eu fiind 'the one' care din cand il cand il mai saruta si-l intrerupe din treaba.

Sunt deja vreo 20 de posturi, interesante cred (am scris si eu vreo doua - deocamdata). Cei pasionati de asa ceva pot sa arunce o privire, sau doua, sau se pot abona la RSS. Enjoy! And feel free to give feedback!

19 februarie 2009

Zapp Easy - first hand review

L-am primit ieri, ca premiu de consolare, in urma concursului pus la cale de Zapp si Vali de la Capital. I like them :">!

M-am obisnuit nesperat de repede cu el. Nu am mai folosit pana acum telefon cu tastatura QWERTY, sau ma rog, vreun orice alt telefon prea multimedia [ideea mea de telefon insemnand sa arate finut, sa poate sa dea telefoane si sa scrie sms-uri - deci minimum minimorum].

Te obisnuiesti destul de rapid cu tastele, desi foarte mici si finute, iar Internetul merge uimitor de bine - nu am incercat insa Internetul mobil de la ceilalti operatori pentru a exprima o parere prea clara in acest sens.

Pana acum am folosit messengerul, unde poti adauga mai multe conturi deodata, lucru extrem de util pentru cei ca mine, cu zece mii de adrese, email-ul si browsing-ul. Cu browsingul m-am obisnuit un picut mai greu, unele pagini [precum site-ul meu de la serviciu] se incarca execrabil dar din cauza faptului ca sunt ele mult prea 'pline de informatii' si tampitenii in flash. Toate celelelalte site-uri pe care le-am incercat, bloguri si site-uri de stiri, s-au incarcat foarte bine.

Cu meniul te obisnuiesti, din nou, foarte usor, iar bateria tine cam o zi de utilizare intensa. Va dati seama ca am stat non-stop pe el, si eu si Alin.

Ca si specificatii tehnice - display de 262.000 de culori, memorie extensibila de pana la 4GB [oricum la achizitia telefonului primesti si un minicard SD de 1 GB], mp3 si mpeg4 player incorporat si Bluetooth.

Nu face poze, lucru care pe mine ma bucura foarte mult - am aparat foto pentru poze, iar optiunea asta la un telefon mobil mi se pare doar 'mancatoare aiurea de memorie', deci uselles.

Se spune ca poti adauga in el pana la 500 de contacte, eu am adaugat doar unul pentru a vedea ce optiuni ai si sunt multumita - nume, poza, mobil, fax, acasa, serviciu, grupul din care face parte, ton de apel, email, si memo. Suficient, zic eu.

Deci da, doar ma laudam ca l-am primit :D! Cam asa arata:


Sursa foto: pcnews4you.ru

18 februarie 2009

Leapsa...

De la Horia.

Si zice ea ca eu, Ireena, trebuie sa scriu 14 afirmatii despre mine, iar voi sa-mi spuneti care sunt adevarate si care false. So, here goes.

1. Imi place ciocolata alba.
2. Am un acvariu cu 10 neoni.
3. Sunt dependenta de Facebook.
4. Sunt pasionata de tot ce inseamna IT&C si NewMedia.
5. Imi plac foarte mult operele lui Picasso.
6. Ma plictisesc foarte repede, si-mi este greu sa ma concentrez.
7. Imi place sa inot.
8. Dau intotdeauna bani la cersetori si spaga la doctori.
9. Il iubesc pe Alin, aka IceHot, aka Andrei.
10. Sufar de narcisism - sau, mai bine zis, ma bucur de el in fiecare zi.
11. Imi plac florile de primavara.
12. Am peste 500 de feed-uri in Google Reader.
13. Sunt geloasa, paranoica, posesiva, perfectionista si maniaca.
14. Am reusit sa scap de dependenta de Coca-Cola.

Leapsa merge maaai departe la Didi's Nini Nana Brain si la Kata-Sybelle.

12 februarie 2009

Today was simply not a good day for science

Pe langa faptul ca a plouat, ca masina mea este inca in service, si nu am mai putut sa ma duc pe jos sau cu rolele la serviciu [lucru ce ma binedispunea in fiecare dimineata], si ca am fost nevoita sa iau autobuzul, si ca tooooata lumea a fost nervoasa si prost dispusa astazi, si ca unii prieteni sunt prieteni doar cand vor ei sa fie prieteni, si ca un idiot era sa ma calce pe trecerea de pietoni fara nici macar sa incetineasca si m-a mai si claxonat dupa, si ca lumea habar nu are ce-s alea raspunsuri relevante din care se poate scoate o stire, si ca am observat ca daca nu sun eu nimeni nu suna sa vada ce mai fac, eeeeeeeeeeeeeeeeveeerrryyyything was just perfect!

Sursa foto: taospaint.com

Gone offline

I probably suck, dar din cand in cand imi place sa sterg oameni din messenger, de pe facebook, linkedin si hi5.

Nu am simtit niciodata ca am mai multi prieteni cu cat lista mea de messenger depasea suta, sau cu cat add-urile de la cunoscuti deveneau din ce in ce mai dese pe site-urile de socializare. Dimpotriva. Cu multi nu mai vorbisem de secole. Asa ca, din cand in cand, imi place sa sterg oameni de care nu-mi pasa, oameni care nu au ce cauta in prezentul meu, oameni cu care nu am mai vorbit de o gramada de timp si cu care ar fi mult prea ciudat sa vorbesc acum, oameni ale caror statusuri sau poze pitipongesti ma scot din sarite.

Nu mai trebuie sa spun ca nu inteleg de nicio culoare oamenii care au cate 500 de contacte in lista de yahoo messenger. Pentru ce? Ce nevoie acuta de comunicare puteti avea pentru a tine atatia oameni in lista - majoritatea cu statusuri sau poze enervante, oameni cu care nu mai ai nicio legatura si oameni care tin doar si doar de trecut?

Eu pur si simplu nu vreau sa-mi irosesc energia cu asa ceva.

Sursa foto: rachelcreative.files.wordpress.com/

10 februarie 2009

Ziarele sug!

Nu am vrut sa scriu despre subiectul Marian Cosma pentru ca oricum au scris altii inaintea mea, si au scris destul de relevant pe aceasta tema.

INSA:

Ma deranjeaza foarte tare atitudinea ziarelor. Da, toata lumea il plange, insa mai nou cu mentiunea 'De ce s-a bagat el in lupta cu aia?' [de parca el a ales asta].

Fratele meu a fost batut acum cativa ani, impreuna cu alti jurnalisti, intr-o parcare din Sinaia unde organizasera un eveniment pentru ziarul la care lucrau. Prima reactie a fost in marea parte a ziarelor - 'saracii jurnalisti'. Apoi [pentru ca fiecare ziar VROIA ceva nou] au inceput cu stiri de genul: daca jurnalistii au fost la un eveniment, inseamna ca probabil au si baut ceva - rezulta stirea JURNALISTII BATUTI ERAU BETI. Apoi, bodyguarzii le-au cerut sa plece din parcare, geamul le era aburit, nu au putut sa plece imediat - reiese stirea - JURNALISTII I-AU SFIDAT PE BODYGUARZI. Deci meritau sa si-o ia.
Pana la urma concluzia era ca jurnalistii au cautat-o. De ce s-au bagat ei in pumnii bodyguarzilor nu stiu carui mare mahar? Nu conta ca se aflau si ei in parcare de unde incercau sa plece cat mai repede, si ca geamul masinii nu se dezabureste in 2 secunde.

De-atunci mi s-a facut sila de astfel de stiri!

Iar acum, stirea cu Marian Cosma. Mafie, aia au sarit la bataie, saracul Marian. Prima reactie. Apoi, sportivii au luat apararea chelneritei. Adica, sportivii s-au crezut mari si puternici, au vrut sa faca dreptate cu pumnul - rezulta - SPORTIVII SUNT DE VINA!

Mi-e sincer foarte lehamite de astfel de ziare in cautare de senzational!

Desi nu sunt fan, Hotnews a scris foarte ok despre acest subiect!

8 februarie 2009

Filmele de groaza... DE CE?

Cred ca unii s-au trezit intr-o dimineata si si-au zis 'Ah, lumea e prea intreaga la cap si sanatoasa psihic. Hai sa facem noi niste filme cu niste scenarii de te c...i pe tine de frica pentru a le trece starea de bine'. Si na, ii inteleg pe oameni. In lipsa de altceva si-au gasit o ocupatie.

Dar pe voi, astia de va uitati de buna voie si nesiliti de nimeni, ce v-a apucat? [eu stiu de ce ma uit - ma obliga Alin - iar uitat este impropriu spus avand in vedere ca am mainile la urechi si ochii inchisi]

Cam asa ceva:
Tocmai ce-am terminat de uitat la The Grudge 3 [Alin mi-a povestit si primele 2 Grudge, desi sincer, chiar nu simteam nevoia - e genul de film la care nu pierzi prea multe daca nu vezi primele doua episoade :|].

SPOILER ALERT [pentru cei care sunt suficient de inconsienti sa se uite la acest film] Au murit toti - cu exceptia a doua persoane care vor muri la inceputul filmului The Grudge 4 [sunt convinsa ca va exista pentru ca altfel nu-mi explic motivul pentru care astea doua persoane mai traiesc].

Fantome sadice, crime oribile si oameni ingrozitor de prosti. Frate, eu cand aud un zgomot neidentificat, mor de frica, aprind toate luminile posibile, urlu dupa cateva persoane [caci sansele ca eu sa fiu singura seara pe undeva sunt minime] si apoi uitam de zgomot :D! Fuck, what I don't know can't hurt me! Daca-i un hot, sa plece, nu vreau sa ma omoare si nici sa-l deranjez. Daca-i o fantoma, de ce, in numele lui Dumnezeu, as vrea eu sa o vad?

In filmele de groaza NU. Stiau ca au murit vreo 5 persoane in cladire [crime oribile si neidentificate], la un moment dat li s-a si explicat ca is fantome ucigase pe-acolo, iar ei ce fac? Nu se muta, DE CE S-AR MUTA?! si mai intra si ca idiotii in incaperi intunecate cand sunt singuri.

6 februarie 2009

Lucky 13

Si cand spun Lucky 13 ma refer la numarul de zgarieturi pe care le-a strans masina mea de un an si sase luni incoace :D!

Azi a fost, in sfarsit, ziua in care le-am declarat la BCR Asigurari [pe care, btw, ii recomand]! Ieri am fost la brokerul meu de asigurari pentru a-mi mai plati o rata la Casco si am fost informata ca nu mai trebuie sa astept cu orele la Politie pentru fiecare zgarietura, ci ca sun la call center-ul BCR, ma programez si gata. Am sunat ieri, m-au programat pentru azi la ora 8, m-au intrebat ce probleme am, etc. Azi dimineata la fix ora 8 mi s-a dat de completat un dosar, a venit imediat si inspectorul BCR, a facut poze la masina, mi-a spus ce sa completez, mi-a recomandat service-uri si gata. Totul a durat cam jumatate de ora. Asta pentru ca a fost destul de mult de scris si de pozat :D!

Plus ca eu, fata finuta, am vrut sa declar doar o parte din zgarieturi, dar inspectorul a zis ca daca tot sunt acolo si am strans atatea, hai sa le declar pe toate :D!

Intre timp am sunat si la service-ul recomandat de ei si m-au programat pentru luni. N-am mai rezolvat de mult o chestie atat de repede! Ieri, de exemplu, am stat o ora jumatate sa scot niste bani de pe card la Alpha Bank!

3 februarie 2009

Ca sa ne amintim de vara





Loving reggae, ska and summer!

Daca tot am descoperit la Alin cum sa adaug muzica pe blog, fara a depinde de YouTube [which sucks].

2 februarie 2009

Trecut vs prezent si viitor

Nu inteleg relatia oamenilor cu trecutul. Exista prezent si viitor, doua alternative cel putin la fel de frumoase si de spontane. E practic 2 contra 1, si totusi oamenii aleg trecutul.

Nu poti sa stergi trecutul, that's for sure, dar poti sa stergi ce-ti aminteste frecvent de el. Poti sa nu mai ramai legat de obiecte din trecut, de poze din trecut, de amintiri din trecut, de persoane din trecut. Exista un motiv pentru care acele persoane nu mai sunt in prezent si in viitor. Si totusi...

Preferam sa ne amintim ce frumos a fost atunci cand..., decat sa ne bucuram de ce frumos va fi cand... E un risc, intr-adevar, poate viitorul nu va fi la fel de frumos pe cat ti-l imaginezi, dar macar nu ramai ancorat in ceva ce s-a terminat. Nu ramai ancorat in amintiri, in umbra celor ce au fost.

Sunt fan trecut, nu zic sa-l renegam, dar sunt fan atata timp cat inveti ceva din experientele traite atunci si-ti imbunatatesti prezentul si viitorul.

Or maybe that's just me!