31 decembrie 2008

So... how was your year?

30 decembrie 2008

Obsesii

Nuuu, n-am plecat prin tari straine sau undeva departe. N-am mai scris de vreo saptamana pentru ca mi-am propus sa nu mai fiu atat de dependenta de Internet. Si specific Internet, pentru ca de calculator n-as putea spune acelasi lucru. Am descoperit ca pe Linux se pot instala toate joculetele tampite de care eram obsedata pe Windows.

Sooo... atunci cand nu am mancat, dormit si uitat la filme cu Alin, m-am jucat jocuri pe care mi-e rusine sa recunosc ca le joc... [bine, unul mai decent ar fi Pharaoh ca sa va faceti o idee]. De restul, ce pot sa spun... copiii de clasa a 2-a ar fi invidiosi ca le-am jucat! So, am luat o pauza de la asa ceva pentru a va tine la curent cu starea mea actuala 'Irina e bine, traieste, e aici langa mine'! Sa fiti cuminti si sa va faceti ultimele pregatiri pentru petrecerea de maine! Rezolutii and shit!

24 decembrie 2008

Cadooouri...

Masinuta Lego [seria Racers], de-acum devenim colectionari pentru a putea face masini si mai mari prin combinatie, un Nokia 7070 Prism cu clapetiiiiica, o cutie enorma de Finetti Sticks si 3 Kinder Bueno [enough to get us through this Christmas]! Cum sa nu-ti placa mos Craciun?



21 decembrie 2008

Choice of Life...

Two of my favourites...



Guano Apes si Snowboarding [bine, nu stiu de ce am trecut snowboardingul printre favourites pentru ca ideea de a imi tine picioarele tintuite de o placa inca e destul de scary... dar e asa linistitor sa-i vezi pe altii facand snowboarding :D]. That being said, iarna asta imi propun sa merg la ski :)! But u enjoy Loard of the Boards!

20 decembrie 2008

The Magic Drink

Citeam la BadPitzi despre licori. Si m-a facut curioasa ce licori mai bea lumea care a mai iesit in cluburi [nu ca mine o data la un an L-)]. In vremurile mele bune, cand party ppl inca mai avea un sens, beam Screwdriver [sau romanescul Surubelnita] - in traducere votca cu suc de portocale. Pentru diversificare imi mai luam Surubelnita verde - in traducere votca cu suc de mere.

Oricum, eu mi-s fan cocktailuri. Cuba Libre a fost ceva timp in gratiile mele, pana cand Cola nu a mai fost o alternativa la nimic. Evident, acum discutam in termeni 'inainte' si 'dupa' venirea pe lume a masinii. Cand esti singur mai poti, dar cand ai o masina de ingrijit, nu prea. Acum vorbim de Green Apple. Nu ma plang, dar parca nici Surubelnita nu e :D!

Face Your Manga

Da, asa ar arata Ireena intr-un Manga!



Gasiti mai multe aici - How To Create Online Avatars Without Any Image Editing -
Doar personaje Manga aici - Face Your Manga -

18 decembrie 2008

Vin sarbatorile...

Si iar voi avea email-ul plin de mesaje de tipul 'SARBATORI FERICITE LA TOATA LUMEA!', unicul meu merit in a le primi fiind ca exist in lista de contacte a celor care le trimit! Apreciaza cineva acest tip de mesaje?

Si voi care le trimiteti, voua v-ar placea sa primiti un mesaj de sarbatori atat de general? Inteleg lipsa de timp insa cred ca mai putine mesaje, dar personalizate, trimise doar prietenilor foarte buni fac mai mult decat un mesaj de tipul celui de mai sus, trimis intregii liste de contacte. Or maybe it's just me...

17 decembrie 2008

Self pity!

Stiu ca nu va intereseaza, dar e blogul meu si pot sa-mi plang singura de mila ca am racit DIN NOU. Si ca DIN NOU am nasul mare si rosu si de-abia respir. Nu pot decat sa visez la sfarsitul de saptamana care va fi, de fapt [voi nu stiti, dar va spun eu], inceputul celei mai lungi vacante din viata mea de adult lucrator la patron. So, de vineri pana pe 4 ianuarie Irina are liber! And she loves it!

15 decembrie 2008

Gigi Becali: Lacatus, noul antrenor al Stelei

Soarta lui Dorinel Munteanu pe banca tehnica a Stelei a fost hotarata: Neamtul va fi inlocuit, noul antrenor al ros-albastrilor urmand sa fie Marius Lacatus, dupa cum a precizat patronul din Ghencea, Gigi Becali.

”Nu pot sa spun cand va veni Dan Petrescu la Steaua. Eu sunt omul care vrea fapte, iar Dan Petrescu a demonstrat. El a dus o echipa mica la 5 puncte de Steaua. Se poate spune ca el este antrenorul anului pentru ca a facut mare o echipa mica. La fel si Razvan Lucescu. Viitorul Stelei apropiat va fi Marius Lacatus. Este deja Marius Lacatus. I-am spus impresarului sa vorbeasca cu Dorinel si sa nu mai vina din Germania. Ne vom desparti pe cale amiabila. A fost o greseala ca l-am dat pe Lacatus afara. L-am anuntat deja pe Marius ca vine inapoi la Steaua!, a precizat Gigi Becali intr-o interventie la Sport.ro.

Sursa: Hotnews


Nu pot decat sa spui Ieeei!!! Daca ar pleca si Becali de la Steaua totul ar fi perfect!

Trafic.ro va lansa servicii cu plata pentru companii

Era destul de evident ca asa va fi pentru a putea supravietui in lupta cu SATI, doar ca pana acum nu au vrut sa declare acest lucru. Sunt curioasa cum va evolua lupta! Acum vreo 5 ani au cumparat competitorul direct statistici.ro, si l-au 'integrat' in propriul lor motor de cautare, desi anuntasera la momentul achizitiei ca-l vor dezvolta ca pe un produs premium. What next?

Mai multe aici.

14 decembrie 2008

Let's learn Japanese, shall we?!

Daca si voi sunteti intepeniti in fata calculatorului duminica seara si va simtiti vinovati ca pierdeti timpul aiurea [this happens to me a lot] aveti aici un site foarte dragut de invatat limba japoneza.
Explica foarte ok si are si joculete destul de interactive pentru a procesa mai bine informatia.

Aveti:
- aici - the hiragana quiz - preferatul meu... a iesit soarele de foarte multe ori
- aici - the katakana quiz - nu prea preferatul meu...
- aici - kana memory game
- aici - kana invaders game

Vad ca au introdus si o prima lectie de conversatie in limba japoneza. Nu foarte exacta si corecta, dar merge! Pentru un prim contact cu limba japoneza si pentru cei care vor sa repete ce au invatat acum un secol la facultate e perfect! Enjoy!

New Year's Resolution








Din seria, there is a Garfield for everything!

12 decembrie 2008

Keyboard for Blondes


Sursa: aici via BadPitzi
Si nu, nu fac discriminari, doar ca-i foarte funny!

Once Upon a December...

Am participat astazi la prima serbare oficiala a nepoatei mele de 4 ani [la Palatul Copiilor, impreuna cu toate gradinitele din sectorul 5]... concluzia a fost ca e la fel de antisociala ca mine :D, si ca are gusturi bune la baieti! Serios vorbind, insa, mi-a placut la nebunie serbarea, toti copilasii aia plini de emotii, care cantau si dansau. Iar melodia de mai jos a fost hit-ul zilei! Sunt mandra insa ca nepotica mea mi-a calcat pe urme - si ea sta la fel de incruntata si retrasa la serbari :D! Shit!


Once upon a december - Anastasia _ Disney

Later edit: I've just been called gay for listening to this song! Multumesc, Alin! Lipsa totala de romantism... :D!

Concurs, concurs, concurs!

Pe principiul omg, omg, omg, primul meu concurs online! Magazinul ebu.ro face un concurs la care eu voi fi participand. Este cam al treilea concurs pe bloguri pe care l-am descoperit eu in perioada asta si am zis ca daca tot ma rog sa castig la ceva, trebuie sa si particip!

Am privit totul din perpectiva unui cumparator. Si cum imi permit sa visez mi-am zis ca o sa achizitionez un laptop pentru mine, un telefon mobil si un cadou surpriza pentru cineva pe care va trebui sa-l gasesc pe site.

Ca aspect este armonios, culorile se imbina bine si are un look profi [din punctul asta de vedere poate sta linistit langa competitori precum PCGarage.ro, emag.ro, PCFun.ro si cel.ro]. Fiind prima oara pe site, am cautat sa ma familiarizez cu butoanele si sa caut [fiind Craciunul] pagina de promotii si cadouri.

E o reclama destul de sesizabila cu promotiile site-ului pe home page insa apar doar 4 produse, deci daca nu m-am gandit sa cumpar cadou un LCD, un aparat foto, un sistem audio sau un monitor LCD, I'm screwed. Personal as adauga un buton cu promotii sus, pentru a crea macar impresia ca oferim promotii, mai ales in perioada asta cand toate site-urile se bat in reduceri si cadouri. Mi-a placut promovarea de pe PCFun.ro, pe care ar putea sa o ia ca exemplu.

Sunt fericita totusi ca am gasit in josul paginii 'Un cadou binevenit'. Waaa, how did they guess?! Link-ul in schimb ma duce catre Produse de ingrijire corporala. Is that a hint?

Nefiind fan produse de ingrijire corporala, imi caut produsele mele. Dau click pe pagina de notebook-uri, ma impresioneaza pozitiv bara de filtrare a produselor din stanga si faptul ca poti vedea produsele fie grupate cate 4, fie listate si cu mai multe detalii.

Trecand peste momentul pozitiv observ oferta de laptopuri - HP, Benq, Sony, MSI, Acer, Fujitsu Siemens si Lenovo. Nu stiu altii cum sunt, dar eu sunt fan Dell, Toshiba iar cateva laptopuri Apple, macar sa-mi continui visul frumos, nu ar fi stricat. Asus, este inca un brand care nu e de gasit, iar netbook-urile lor ar fi facut furori de sarbatori. Trecand peste snobismul meu si peste faptul ca in realitate nu mi-as cumpara vreodata vreunul din brandurile de mai sus [Sony Vaio nu se pune - pe el nu l-as cumpara din cauza pretului. Si daca as avea atatia bani mi-as cumpara Apple nu Sony] am intrat pe cateva produse pentru a-mi face o parere. Mi-a placut butonasul cu verificarea disponibilitatii produsului si nu mi-a placut faptul ca la unele produse la garantie, aparea cere info. I just don't see it! Nu stiti ce garantie are produsul? Plus ca nefiind un lucru vital nimeni nu o sa sune special ca sa afle garantia unui produs si nici nu-l va cumpara fara sa aiba toate datele. Cel putin eu nu as face-o!

Tot la produse, ar fi foarte util un sistem in genul Fungift.ro. Atunci cand te duci cu mouse-ul pe produs sa aiba zoom pentru a-ti face o idee despre el. La unele produse un simplu click pe imagine nu e suficient. Ar fi fost util si un buton de back mai evident atunci cand intri intr-un subdomeniu.

Nu foarte impresionata de oferta de laptopuri trec la telefoane mobile. Vad un iPhone [ma intreb daca sunt distribuite legal, dar trec repede peste moment caci I don't actually give a fuck]. Ma amuz un pic ca la categoria produse similare de sub iPhone primul produs aparut este un Lg KP100 de 106,63 de lei. Da, sunt similare in sensul ca poti cu ambele sa dai un telefon si atat. Ar trebui sa nu fie chiar atat de random alese produsele similare.

Presupunand ca mi-am ales produsele, caut o pagina de contact, banuiesc ca este cea pe care scrie 'cum cumpar', gasesc niste numere de telefon si o explicatie la cum pot sa le achizitionez online. Mai aflu totodata si ca la o comanda mai mare de 100 de lei livrarea e gratuita. Nu mi se zice insa cat costa livrarea daca nu comand de 100 de lei si nici daca pot sa ma duc la un sediu sa-mi ridic singura produsul.

In rest, totul bine! Multa bafta si produsele alea raman pe wishlist-ul meu pentru perioada de dupa criza! Si apropo de wishlist, nu-i frumos ca puneti oamenii sa se inregistreze pentru a putea adauga produse ;)!

10 decembrie 2008

Logo-uri de criza
































Sursa: aici via Alin si zoso

9 decembrie 2008

Telecom stories...

Stiu ca nu e socant, dar si Vodafone suge! De vreo saptamana si ceva incerc sa-mi platesc abonamentul online. Serviciul de plata online e picat de acum doua saptamani, iar Vodafone pare sa nu fie foarte afectat.

Autentificarea nu a reuşit.
Vă rugăm să contactaţi Departamentul de Relaţii cu Clienţii.

L-am contactat. Now what? L-am contactat chiar martea trecuta cand mi s-a comunicat ca in MAXIM o zi se rezolva problema cu site-ul.

Ieri m-a sunat o tipa de la Vodafone sa-mi comunice ca mi-a fost suspendat abonamentul. Dupa mica criza interioara, am respirat si i-am explicat ca de-abia saptamana trecuta am sunat sa intreb de ce nu merge site-ul si ca pana nu se repara nu o sa le platesc nicio factura. A, da, stim, dar sa stiti, mai sunt si alte modalitati de plata. Sa mori tu!? 'Puteti sa mergeti la banca sa semnati nu stiu ce acte, si la Vodafone, si apoi se vireaza banii automat'. No really? Si credeti ca daca aveam timp sa ajung la banca sa fac toata operatiunea complicata pe care mi-ati descris-o nu as fi putut plati si factura?

Azi am incercat vreo 10 minute sa ajung la un consultant Vodafone, formam cifra corespunzatoare, mi se spunea ca numarul format nu are corespondent si mi se inchidea telefonul. Nice! Cert e ca eu am ramas cu abonamentul suspendat. Astept sa iau salariul urmator, sa-mi reziliez contractul cu Vodafone si sa-mi portez si numarul asta. Cartela Zapp pare o optiune viabila!

7 decembrie 2008

Home, new home...

Dupa cum au observat cei mai atenti dintre voi, mi-am schimbat tema [si cand spun MI-am schimbat, vreau sa spun ca Alin a schimbat-o]. Cum invatul la franceza nu a mai fost satisfactor pe ziua de astazi [dupa 2 ore deja nu mai era la fel de palpitant], m-am pus pe cautat noi sabloane pentru mult iubitul meu blog [care, apropo, va face un an peste o luna... iei!!! - printre cele mai longevive chestii incepute de mine].

Pentru cei care utilizeaza blogspot, aici gasiti cele mai dragute sabloane, dupa parerea mea. Treaba mea in toate astea a fost sa-mi fac un back-up la blog si sa-mi aleg noul sablon. Alin s-a ocupat de gasirea unor culori mai putin isterice [originalul iti dadea dureri de cap - la propriu] si de modificarea micilor detalii de prin pagina. Hope u like it!

Intre timp, aseara am iesit in Control [de la Universitate faceti dreapta spre libraria Eminescu, ajungeti la Pasajul Victoria si pe-acolo e si clubul asta]. Exceptand faptul ca am tinut neaparat sa ma imbrac in rochita si singurele mele incaltari care se potriveau erau niste cizme cu toc [nu inteleg de ce nu poti purta bocanci si adidasi la rochie, zau ca nu!], mie mi-a placut foarte mult! Cizmele sunt relevante in poveste pentru ca din cauza lor am plecat pe la 12 si ceva [they were killing me]. Loc de miscare, nu foarte mult fum, preturile rezonabile, cam cu 3 lei mai scumpe decat in Expirat si B52, muzica foarte ok [in mare parte indie si british rock].

La plecare am facut imprudenta de a o lua pe la Unirea sa vedem luminitele [greu de crezut dar era trafic si la 1 noaptea]. Exceptand faptul ca au folosit o gramada de culori [mi s-ar fi parut mai ok sa fie doar una sau doua] erau dragute. I'm a fool for Christmas lights anyway! Nu mi-a placut in schimb faptul ca odata ce treceai de Unirea - no lights but at all! Eh, m-a consolat Didi ca in apropiere de Craciun o sa defileze mosi Craciuni pe-acolo :D! Woohoo!

6 decembrie 2008

Ce ati gasit voi azi in pantofi?

Personal eu nu am gasit nimic in pantofi. Pentru ca mosul meu a ascuns cadouri prin toata casa [ditamai garsoniera] si eu le-am cautat. A luat ceva timp caci n-am mai practicat asta de cand eram mica. Noroc cu el care a fost ingaduitor si-mi spunea pe unde s-ar putea sa gasesc ceva bun.

Nu-s un fan iarna, nici macar zapada, si deloc frig, dar cum sa nu-ti placa luna decembrie? 1 decembrie - liber [in majoritatea cazurilor], mos Nicolae - cadooouri, luminite, liber de pe 22 decembrie pana pe 4 ianuarie, Craciunul - cadoooouri, Revelion - paaaarty! What's not to like?!

Astazi vom vedea luminiteeeele, dupa care imi voi exersa talentele de mult timp apuse de party ppl in Control!

Si m-am decis! Vreau la patinoar!

5 decembrie 2008

Why today is not a good day for science...

Pentru ca azi de dimineata m-am trezit in zgomotul telefonului meu care ma anunta ca am primit un mesaj. La 7 fara 5 dimineata! Dupa ce am trecut prin diverse stari - nervi, grija [poate are cineva nevoie de ajutor si are nevoie ACUM nu mai tarziu], curiozitate, aflu cu stupoare ca Orange trebuia sa ma anunte imediat si fara intarziere de noile lor oferte [nu conteaza ca am solicitat de vreo 5 ori sa nu mai primesc mesaje de oferte, reclame si alte kkt-uri].

Injur printre dinti, zvarl telefonul si ma culc la loc.

La vreo jumatate de ora, suna soneria. Bai si suna, si suna, 10 minute pana am negociat noi cine se duce sa raspunda, cine isi gaseste mai repede haine decente, cine poate sa fie, si DE CE suna atat de insistent, soneria tot chiraia. Foarte natural, de parca era ora 2 dupa-amiaza, nenea de la lumina intra, citeste contoarul si pleaca.

WTF? S-a intamplat ceva intre timp si eu nu stiu? Toata lumea se trezeste la 6 dimineata si doar noi traim intr-un univers paralel in care ne trezim la ora 8 si incepem serviciul la 9?

3 decembrie 2008

Noutati despre Bucuresti

Pasajul Universităţii va avea o casă de bilete pentru toate spectacolele organizate la Bucureşti
In pasaj vor mai funcţiona: un centru medical, o farmacie, mai multe cafenele si ceainării.
In Pasajul Universităţii din Bucureşti va fi deschisă o casă de bilete pentru toate spectacolele din Bucureşti, precum şi un centru de informare al primăriei, a anunţat, miercuri, edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu. Cu acelaşi prilej, Oprescu a reinnoit promisiunea că lucrările de refacere a pasajului vor fi terminate pe 15 decembrie, urmand ca apoi să treacă la reconfigurarea spaţiilor. "Vom avea şi un centru medical, care nu este legat, aşa cum cred unii, de existenţa gresei lucioase din pasaj, deci nu va fi unul ortopedic", a precizat primarul general. Tot in pasaj va funcţiona o farmacie şi mai multe cafenele şi ceainării. Oprescu a mai anunţat că toate cele 17 lucrările edilitare la străzi, aflate in curs de desfăşurare, vor fi terminate pană la sfarşitul anului. Tot pană atunci vor fi finalizaţi primii 35 de kilometri din reţeaua NetCity, destinată infrastructurii de telecomunicaţii.
Sursa: aici

Si nu o sa mai fie aurolaci si mirosul ala de mancare de la Mcdonald's?! :-o De nerecunoscut as putea spune eu...

2 decembrie 2008

Clubbin' or not...

N-am mai iesit in club cam de pe vremea Vamii. De fapt, cred ca am mai avut o incercare nereusita de a merge in Expirat, acum cateva luni, seara fiind incheiata in dezamagire totala [plin, muzica naspa, fum, fetite teribiliste de 14-16 ani - pe mine mama la varsta aia nu ma lasa dezbracata prin cluburi :">, ca sa zic asa].

Si cum incercam eu sa povestesc aici, sambata seara, dupa o ora de machiat, imbracat si inarmat cu entuziasm iesim in club cu niste prieteni. B52. Alegere nu tocmai inspirata. Pe langa faptul ca a fost printre primele dati cand nu mi s-a cerut buletinul la intrare, ma simteam cam cea mai batrana de pe-acolo. Si refuz sa cred ca am imbatranit sau ca spiritul meu incearca sa-mi trimita mesaje subliminale urgente.

Lumea a plecat pe la 1 noaptea in club A. Noi am plecat sa ne culcam.

In amintirea Expiratului, eu caut un loc asemanator in care sa pot iesi sambata seara cu prietenii si unde sa pot sta pana dimineata la 4 fara a face eforturi suplimentare de a ma mentine treaza. Exista acest loc feeric? Nu cer mult...

1 decembrie 2008

1 decembrie in Vama Veche

De fapt, pentru a fi total corecti, Sfantul Andrei si 1 decembrie in Vama Veche.

O ceata ingrozitoare pe autostrada, atat la dus cat si la intors. Soare si foarte cald in Vama. Doar cateva persoane rasfirate pe plaja. Magazinele si bodegile in mare parte inchise.

Am scapat de 10 caini care ne-au escortat catre plaja, si ne-am petrecut noaptea intr-una din cele doua vile accesibile iarna in Vama Veche [cel putin asa ni s-a spus noua]. 50 de lei cazarea. Am luat bataie cam la toate jocurile pe care le-am jucat cu Alin - inclusiv la Fazan pe nume de formatii [n-a vrut sa ma creada ca este imposibil sa nu existe formatia Monster :D].

A fost frumos! Nu-mi amintesc un 1 decembrie mai dragut ca asta!
Aveti mai jos niste poze. Mai multe aici.


Later edit: Era sa uit. Noroc cu draft-urile din telefon. Romantismul din oameni!
'Eu: Uuuuu... si maine ne trezim si vedem rasaritul :D!
El: Ala de dimineata devreme?!'
In concluzie am vazut rasaritul de la 11 dimineata!