31 octombrie 2008

Socializing...

Ok, so I'm addicted to Facebook! Nu are legatura cu socializarea neaparat, caci nu ma conversez cu nimeni prin intermediul lui, dar are o gramada de aplicatii dragute [my personal favourite Who has the biggest brain! - in general da, imi este rusine sa recunosc ca ma joc chestii d-astea dar what the hell! E chiar dragut!]. Pe langa aplicatiile extra, pe care probabil as putea sa le gasesc si in afara facebook-ului [dar why bother looking], imi place ca iti apar pe home page toate chestiile noi de la prieteni. Poze adaugate, commenturi, statusuri, etc. Ceea ce ma duce la subiectul initial al discutiei [voi nu stiati asta, dar va spun eu ca asa e] - AIESEC.

Poate sunt eu ingusta la minte dar pe mine ma seaca ideea. Am vazut pozele postate pe facebook de catre o colega. Documentandu-ma am mai gasit acelasi tip de poze pe mai multe bloguri. Excursie, muuulti tineri care jucau o gramada de joculete, si 'se simteau bine', si 'organizau'. Fuck, toate pozele alea, si toate fetele 'fericite' fortat, nu m-au dus cu gandul decat la viitorii corporatisti, invatati inca din facultate sa le fie spalat creierul, sa 'flateze' cat mai bine, sa socializeze fortat si sa aiba o gandire de grup. Sunt convinsa ca oamenii respectivi chiar cred in asa ceva si sunt acolo trup si suflet si se mandresc de statutul de membru AIESEC, dar mie pur si simplu...

28 octombrie 2008

Zi de marti...

Trezit ingrozitor de tarziu pentru ca hm... n-am putut sa ma trezesc la timp. It happens, not to me, but it does. Am mers, in sfarsit, cu Alin la Policlinica Vitan la expertiza medicala pentru a-i da nu stiu ce adeverinta de concediu medical. Programul incepea la 8,30. Pe la 9 fara un sfert am ajuns acolo. Doua persoane in fata noastra, eu extrem de fericita ca scapam repede. Am fost anuntata de una din doamnele din fata noastra ca doctorul nu a venit, dar ca este asistenta care a plecat de vreo zece minute dar care trebuie sa se intoarca repede.

Nu stiu in ce univers aproape 45 de minute cat am stat noi acolo inseamna repede ca pentru mine nu asta inseamna. Am plecat nervoasa, evident, fara a fi reusit sa vorbim cu vreun medic sau cu vreo asistenta pentru ca trebuia sa ajung la o conferinta. Si acum ma intreb, cat de frumos o fi sa faci 6 ani de facultate, nu stiu cati ani de stagiu, pentru ca apoi sa ajungi un medic care sa vina la serviciu cand i se scoala si care sa-si bage picioarele-n oameni si in programul stabilit de spital, doar pentru ca poate. It's just a question!

Ajung, din fericire, la timp la conferinta. Caut un loc de parcare incepand cu zona Unirii, desi conferinta era pe Calea Victoriei. Cam 20 de minute m-am invartit aiurea in zona Unirea, Universitate, Romana, Calea Victoriei, pentru ca in cele din urma sa gasesc un loc, pe un coltisor al parcarii Salii Palatului, cu riscurile aferente coltului, si cu plata.

In drumul spre Orange Concept Store observ, langa libraria Humanitas, o librarie cu carti in limba engleza... iei! Imi amintesc insa ca sunt inainte de salariu si mi se mai potoleste entuziasmul!

Conferinta, colegi, PRite dragute [I'm an Orange fan for that!, not for its network], luat informatie, nu extraordinara, si plecat spre redactie!

Durere de cap, febra, scris, dat telefoane, citit forum footstar, certat cu niste oameni, citit readerul, ras un pic, salivat din nou la ciupercutzele umplute cu cascaval, pui si rosii de pe blogul Ciupercutzei, dat stiri, sunat, trimis mailuri cu solicitari, mancat si facut baloane de sapun.

And we're done! [I hope!]

23 octombrie 2008

New inventions of the world

Cred ca le-a venit ideea de la 'The Eternal Sunshine of the Spotless Mind'...

Daca s-ar utiliza aceasta pastila pe scara larga, ati apela la ea?


Amintirile neplăcute ar putea dispărea printr-o simplă pastilă
Frica de păianjeni, amintiri traumatice din copilărie, o relaţie eşuată, toate pot dispărea în urma celor mai recente descoperiri ale oamenilor de ştiinţă. Aceştia au reuşit să şteargă amintiri din memoria animalelor şi sunt convinşi că în curând aceeaşi tehnică va putea fi folosită pentru om.
Neurobiologii sunt convinşi că pot elimina anumite amintiri din memoria umană, fără ca procesul să dăuneze creierului. Ei au reuşit să izoleze la şoareci "molecula memoriei" şi au folosit o enzimă numită CamKII pentru a o îndepărta.
La fel cum veteranii de război au amintiri dureroase de pe câmpul de luptă, la fel şi şoarecii reţin în memorie momentul traumatizant când au primit un şoc electric, de exemplu.
Amintirile şoarecelui au putut şi sterse prin dozajul potrivit de CamKII, iar animalul a dovedit că nu se mai teme de şocuri electrice. Aceeaşi tehnică a fost folosită şi în cazul jucăriilor cu care era obişnuit şoarecele. Neurobiologii au reuşit să şteargă de mai multe ori amintirile privind o anumită jucărie.
Rezultatul final al cercetării ar putea fi o pastilă sau o injecţie administrată unei persoane, în timp ce i se cere să se gândească la amintirea dureroasă.
"Deşi amintirile sunt profesori foarte buni şi sunt, evident, cruciale pentru supravieţuire, îndepărtarea selectivă a unor amintiri cu adevărat traumatice poate face viaţa mai frumoasă", spune doctorul Joe Tsien, neurobiolog.
Sursa: Realitatea

22 octombrie 2008

Impresii - partea 1

Impresii de la noul job, evident. In doua zile aici mi-am reamintit de ce mi-a placut sa fiu jurnalist in the first place.

Echipa si atmosfera sunt frumoase, stirile se scriu in functie de informatia relevanta, nu de spatiul alocat in pagina si nu in functie de numele companiei despre care scrii. Nu tu deadline-uri stupide impuse de tipografie, nu tu stres ca tre sa predai o analiza intr-o anumita zi desi poate nu exista nimic relevant pe piata, nu tu tipete, istericale ale colegilor, injunghieri pe la spate si replici taioase de la prieteni. Sper sa ramana asa in continuare :).

Singura problema ar fi ca imi fac in fiecare zi cate o cafea cu lapte maaare si delicioasa pe care o termin in cateva ore si sunt tentata sa-mi mai fac una, desi nu am voie sa beau deloc cafea. Eh, noi sa fim sanatosi! A doua problema ar fi ca tocmai am aflat ca a demisionat Lacatus! N-are legatura cu ce vorbeam, dar de ce sa demisioneze Lacatus :(?!

Ieri am avut prima conferinta pe domeniul meu de suflet, vor mai urma si altele, revederi cu fosti colegi de domeniu si PR si directori de companii cu care nu am mai vorbit de un secol. Astept sa treaca perioada de 'Wa, Irina, de cand nu te-am mai vazut? Ai plecat de la B.S.?! De ce?'. Nu-mi place sa vorbesc de rau, deci nu ma mai intrebati! :D

Partea a 2-a a 'Impresii - partea 1' va consta in idei si concluzii dupa ce ma mut cu Alin. Deocamdata facem pe oamenii mari si aranjam lucrurile prin casa. Apoi, vom face pe oamenii mari si ne vom alimenta frigiderul si bucataria cu cele necesare supravietuirii.

21 octombrie 2008

Portabilitatea numerelor - first hand

De vreo cateva luni asteptam cu nerabdare implementarea portabilitatii numerelor. Asta pentru ca de vreo 2 ani foloseam doar Vodafone-ul de serviciu pentru a da telefoane si trimite mesaje, iar numarul personal de pe Orange era bun pentru primirea de telefoane de la lost, lost friends. Cu toate astea factura se situa mai tot timpul pe la 50 de lei pe luna.

Acum o luna si ceva am sunat la Orange ca sa imi trec numarul pe cartela, pentru ca depasisem anul de contract semnat cu ei. Raspuns: nu se poate face trecerea acum pentru ca proprietarul anterior al abonamentului facuse o prelungire a acestuia pana pe 15 noiembrie 2008. Nu am vazut de ce trebuie sa suport eu consecintele proprietarului anterior dar am zis ca nu mor daca mai astept o luna, doua.

M-am documentat despre portabilitate - gasiti aici o stire foarte utila [nu, nu-i scrisa de mine :D, nu ma laud singura] - si am sunat azi la Orange, din nou, pentru a verifica daca mi-au pastrat cererea de trecere pe cartela pe 15 noiembrie si daca pot sa fac de-acum cererea de portabilitate in schimbul platii abonamentului in avans.

Ii explic operatorului ce si cum... concluzie 'Aaa, am inteles. Vreti sa plecati la concurenta. Dar stiti, e mai complicat cu portabilitatea numerelor. Dureaza cateva luni!". Pentru cei care mai doriti sa faceti aceasta trecere. Nu, nu dureaza cateva luni. Asta este site-ul lansat de 'organele competente in domeniu' pentru explicarea intregului fenomen: portabilitate.ro.

M-a enervat in schimb lipsa de fair-play a Orange-ului si parsivitatea cu care au tratat situatia. Cineva care nu era pus in tema cu detaliile si care ar fi sunat sa se intereseze la Orange despre acest fenomen ar fi renuntat probabil la ideea de a-si trece numarul 'la concurenta' cand ar fi auzit ce treaba complicata mai e si chestia asta cu portabilitatea.

Pana una alta, eu voi completa cererea de portabilitate, o voi duce la Orange shop si va dura maxim 8 zile [cum am fost anuntata ulterior de acelasi operator Orange]. Imi voi face abonament la Cosmote, si-mi voi lua gratuit un telefon cu clapetica.

15 octombrie 2008

Modificari in sistem...

Stiu ca am inceput sa pun mai mult stiri in ultimul timp dar lucrul asta vine natural odata cu timpul din ce in ce mai mare alocat google reader-ului meu :).

Vreau sa vad cum cred ei ca incurajeaza mersul pe bicicleta. Eu chiar vreau sa incep sa merg numai pe bicicleta dar cand imi amintesc de toti soferii idioti pe care i-am intalnit in trafic si care nu stiu semnificatia oglinzii retrovizoare, a oglinzii laterale si a semnalizarii directiei imi trece acest gand.


Maşinile cu mai mult de trei pasageri vor avea prioritate în traficul bucureştean

Autoturismele cu trei sau mai mulţi pasageri vor putea circula pe prima bandă a şoselelor din Capitală, cea pe care au prioritate vehiculele RATB şi maşinile de intervenţie (salvare, poliţie, pompieri), conform Programului integrat de gestiune a calitaţii aerului în Bucureşti.
Programul, care va fi aplicat după aprobarea sa de către Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), prevede şi interzicerea staţionării oricărui vehicul, între orele 8 şi 20, pe banda întâi a şoselor cu două benzi.
Potrivit edililor, programul încurajează mersul pe bicicletă şi folosirea în comun a autoturismelor de mai multe persoane.
În acelaşi program, una dintre măsurile pentru creşterea calităţii aerului în Capitală se referă la parcări, care ar urma să aibă "dale înnerbate". Altfel spus, între dale va trebui să fie prevăzut un spaţiu care să permită creşterea ierbii. Programul mai prevede ca marile centre comerciale să permită accesul în parcările proprii maşinilor riveranilor, gratuit, între orele 10 seara şi 8 dimineaţa.
Programului integrat de gestiune a calitaţii aerului în Bucureşti propune şi creşterea tarifelor pentru parcarea în zonele centrale. Vor scoate bani din buzunar şi proprietarii de terenuri care nu construiesc ceva pe suprafaţa deţinută în termen de un an de la dobândirea acesteia. Aceştia vor fi obligaţi să amenajeze spaţii verzi pe terenul deţinut, în caz contrar urmând să plătească amenzi.
Pe de altă parte, cei care construiesc vor fi obligaţi să facă spaţii verzi şi să planteze arbori pe 30% din suprafaţa parcelei deţinute. Construcţiile noi vor trebui, în plus, să aibă spaţii de parcare pentru biciclete.
În fine, şoferii nu vor avea voie să circule cu mai mult de 30 km pe oră pe străzile secundare din Capitală şi în apropierea şcolilor.
Programului integrat de gestiune a calitaţii aerului în Bucureşti a fost realizat, în perioada iulie 2007-iulie 2008, de o comisie tehnică din care au făcut parte specialişti din Primăria Capitalei, primăriile de sector, autorităţile sanitare şi de protecţie a mediului, Registrul Auto Român, Oficiul de Cadastru şi Geodezie şi Administraţia Naţională de Metrologie.
Sursa: realitatea.net

Reactii in presa...

Reactii la topul 500 Adevarul si top 300 Capital... ne asteptam cu totii la ele.


Cea mai haioasa este a lui Becali, aici [pe blogul lui, caci avem blog ca orice politician care se respecta] - daca va mirati ca nu sunt greseli gramaticale si injurii la adresa altora este din cauza ca blogul nu este scris de el ci de catre consilierii sai.

trei reactii la adresa lor in ziarul Gandul:
1. Becali şi Patriciu se bat pe primul loc în topurile celor mai bogaţi români - stire aparuta pe 11 octombrie, inainte de aparitia celor 2 topuri, data pe surse - vina valorilor diferite este data pe matricea de evaluare
2. Patriciu a fost azi cel mai bogat român, mâine urmează Becali - stire aparuta pe 14 octombrie, odata cu topul Adevarul, axata pe faptul ca Becali este ocupantul pozitiei a 7-a.„În cazul proiectelor, nu s-a luat în calcul valoarea la care acesta va ajunge când va fi gata, ci valoarea actuală a terenului. Până la finalizare, pot interveni diverse situaţii: întârzieri, probleme cu finanţarea etc. Evaluarea s-a făcut prin prisma costurilor şi a profiturilor viitoare pe care le aduce afacerea. Terenurile, acolo unde se precizează că este vorba despre extravilan ori intravilan, s-au evaluat la preţul pieţei. În cazul în care nu s-a ştiut decât zona, s-a luat un preţ mediu sau chiar minim”, spune Adrian Crivii, general manager al firmei de consultanţă Darian, care s-a ocupat de evalurea averilor.
3. Becali e de trei ori mai bogat în clasamentul Capital decât în topul de la Adevărul - stire aparuta pe 15 octombrie cand a aparut topul Capital. Diferenţa uriaşă dintre cele două estimări se datorează faptului că cea mai mare parte a averii latifundiarului din Pipera este constituită din terenuri, respectiv peste 200 de hectare în zona Pipera din Capitală şi circa 1.000 de hectare în Dobrogea. Pentru a folosi o expresie la modă în mediul financiar, se poate spune că averea lui Becali este „volatilă”, adică poate scădea sau creşte considerabil într-un timp foarte scurt în funcţie de anumite condiţii.

doua reactii interesante in Cotidianul
1. Cine e cel mai bogat din ţară: Becali sau Patriciu? - „Suma avansată de «Forbes» este cea mai apropiată de valoarea reală a averii mele“, spune Dinu Patriciu. Suma cea mai apropiata acestei valori fiind cea data de Adevarul.
2. Gigi i-a bătut la avere pe bulgari, polonezi şi pe unguri - o alta abordare a celor de la Cotidianul, bazat pe topul 300 Capital. Cel mai bogat român are o avere mai mare decât cel mai bogat bulgar, polonez sau ungur. Potrivit „Top 300 cei mai bogaţi oameni de afaceri români” realizat de revista ,,Capital’’, Gigi Becali are o avere estimată la 2,5 miliarde de euro, cu 0,56 miliarde mai mult faţă de cel mai bogat om de afaceri din Polonia, Jan Kulczyk, care deţine 1,94 miliarde de euro (2,68 miliarde de dolari la cursul zilei), şi cu 1,28 miliarde de euro peste cel mai avut ungur, Demjan Sandor.

evenimentul zilei, 'impartial' cum il stim, nu a scris decat despre topul Capital - Gigi Becali, cel mai bogat român


Sincer nu am reusit sa ma uit peste topul 300 Capital. Lasand la deoparte apartentele de trust, care dintre cele doua vi s-a parut mai ok? Avand prieteni [respectiv sora], la ziarul Adevarul si explicandu-mi cum s-au facut calculele inclin sa cred ca e corect topul lor. Sunt curioasa cum au procedat cei de la Capital :). Stie cineva?

13 octombrie 2008

Top 500 miliardari

A aparut top 500 miliardari lansat de ziarul Adevarul. Pentru calculul cat mai corect al averilor, echipa Adevarul a apelat la Fairwind, societate de servicii de investitii financiare si la compania de consultanta Darian, pe baza datelor obtinute de la Ministerul Finantelor si Registrul Comertului. Deci, fair enough for me :).

Pe scurt, cele 500 persoane prezente in top au averi de peste 40 miliarde de euro, reprezentand o treime din PIB-ul tarii. Din capitala provin 296 de miliardari, din Transilvania 103, urmat de Moldova, Banat, Dobrogea, Crisana, Oltenia si Maramures.

Pe primul loc se afla Dinu Patriciu cu o avere de circa 2 miliarde de euro si afaceri in domeniul energetic, imobiliar, IT, servicii si media, urmat de Tiriac, cu 1 miliard de euro.

Pe locul 3 se afla Zoltan Teszari, 'miliardarul fara chip', adica patronul RCS&RDS, visul oricarui jurnalist :D. Are o avere de 900 milioane de euro si afaceri in domeniul energetic, imobiliar, servicii si IT.

Pe locul 4 se afla Marius si Emil Cristescu, detinatorii grupului Bega, cu o avere de 850 milioane de euro, urmati de Sorin Ovidiu Vantu, tipul care detine Realitatea-Catavencu. U know, Business Standard, Cotidianul, Realitatea TV, Tabu, etc. Are o avere de 800-850 milioane de euro si afaceri in domeniul media, publicitate si imobiliare.

Prima femeie in top este Veronica Dragan, mostenitoarea lui Iosif Constantin Dragan. Frumos sa vezi ca femeile pot obtine ceva si singure, nu? Pf! Are o avere mostenita de 800 milioane de euro.

Locul 7 este ocupat de Becali, which I think you all know :), cu 700-750 milioane de euro, locul 8 este ocupat de Bobby si Razvan Paunescu, cu 700 milioane de euro, locul 9 de Ovidiu Tender, cu 650-700 milioane euro, si locul 10 de familia Voiculescu, cu 650 milioane de euro.

Cam astea au fost primele 10 pozitii. Pentru restul de 490 :D gasiti si voi la chioscuri topul. A costat 7,9 lei.

Si cele 21 de femei din top [sper sa nu fi ratat vreuna], reprezentand doar 4,2% din miliardarii Romaniei.

6 Veronica Dragan - mass-media, invatamant, cultura, tipografie - 800 mil. euro
105 Iulia Dobrin - confectii, moda, retail - 80-85 mil. euro
105 Anca Vlad - distributie, comert farmaceutice, media - 80-85 mil. euro
128 Camelia Sucu - industria mobilei, imobiliar - 70 mil. euro
160 Cristina Batlan - productie incaltaminte, imobiliare - 50-55 mil. euro
192 Carmen Daniela Sandulescu - imobiliare - 45-47 mil. euro
192 Irina Schrotter - moda, imobiliare - 45-47 mil. euro
196 Stefania Florian - imobiliar, turism - 45 mil. euro
266 Maria Grapini - confectii - 30 mil. euro
279 Mariana Braescu - imobiliare, piata de capital - 25-27 mil. euro
297 Hristea Erika Elisabeta - import si distributie materiale instalatii - 25 mil. euro
307 Lavinia Huidan - auto - 23-25 mil. euro
309 Antonia Ceposu - comert, constructii - 21-23 mil. euro
357 Rodica Sfaca - productie, imobiliar - 17-18 mil. euro
357 Veronica Savanciuc - publicitate - 17-18 mil. euro
413 Romanita Iovan - design vestimentar, imobiliare - 12-13 mil. euro
424 Irina Socol - consultanta si produse software - 11-12 mil. euro
429 Mihaela Rus - publicitate - 11 mil. euro
452 Monica Tatoiu - cosmetice - 10 mil. euro
482 Ana Maria Prodan - imobiliar, impresariat sportiv - 8 mil. euro
497 Rucsandra Hurezeanu - cosmetice si auto - 6-7 mil. euro

Sursa: 500 miliardari Adevarul, 2008

12 octombrie 2008

Small joys of life

"Ramanem cu berea si cu satisfactiile mici, demne de atmosfera de bodega, lasand cartea undeva intr-un loc de care sa nu ne aducem aminte, pentru a nu ne face sa ne simtim vinovati si ignoranti"

Cam asta a fost concluzia articolului scris de Alexandru Barbulescu, si pe care-l gasiti aici. Articolul se intituleaza 'Citim sau iesim la bere?'.

Zilele astea eram extrem de fericita ca am reusit sa termin doua din cele cinci carti incepute de cateva luni incoace. Stiu, denota superficialitate, dar imi place sa incep mai multe carti de-odata si sa le termin treptat, in functie de subiect si de starea de moment. In schimb, am observat ca imi este din ce in ce mai greu sa stau pur si simplu sa citesc. Sunt atatea de rezolvat prin casa, in afara ei, sunt atatia prieteni cu care-mi place sa-mi petrec timpul incat uit sa ma bucur de lectura. Pana acum un an, cand mi-am luat carnetul, citeam in metrou, in tramvai, in autobuz. Acum mi se pare ca timpul este atat de scurt incat vreau sa-l valorific cat mai mult. Vreau sa fac cat mai multe, sa petrec cat mai mult cu persoanele la care tin, sa invat cat mai multe si mi se pare aiurea ca am ajuns sa privesc timpul petrecut citind o carte ca pe un timp pierdut.

Iar concluzia lui Barbulescu mi se pare geniala. Am ajuns o mica ignoranta si incerc sa ma bucur de lucrurile marunte pentru ca nu exista nicio garantie ca vor veni lucruri mai bune sau ca ma voi putea bucura de ele. Nu ma simt in schimb vinovata pentru aceasta ignoranta si nici nu vreau sa traiesc intotdeauna cu ea. Vreau doar sa fiu suficient de ignoranta incat sa pot sa ma bucur de viata. Sa nu sufar ca nu pot sa salvez pamantul, sa nu sufar ca nu toata lumea e buna, ca nu toata lumea gandeste. Vreau sa fiu atat de ignoranta incat sa ma bucur ca eu sunt eu, ca iubesc persoanele din jurul meu, ca incerc sa devin mai buna decat sunt, si ca incerc sa gasesc un scop pentru a trai frumos. Dar vreau sa-mi fac mai mult timp sa citesc si sa invat!

Road trippin'

Pustiul cartierelor bucurestene din zilele de duminica dimineata imi aminteste intotdeauna de plecarile la bunici de cand eram copil. Tata avea o Dacia 1100 care nu era tocmai spaima soselelor [decat daca poate s-ar fi dezmembrat pe-acolo] si trebuia sa ajungem tocmai pana in judetul Neamt, asa ca plecam devreme, devreme. La ora 4 era trezirea iar la cel tarziu ora 5 plecam la drum.

Tin minte ca eram atat de entuziasmata de plecare ca nici macar nu dormeam noaptea precedenta. Imi era frica sa nu cumva sa dorm mai mult decat trebuie si sa ma uite ai mei acasa.

Imi pastram de fiecare data entuziasmul desi in cele din urma sfarseam prin a uri drumul propriu-zis pentru ca atunci cand treceam pe langa vreun rau tata ma intreba ce rau e, de unde izvoraste si unde se varsa, la fel cand vedeam niste munti in zare, la fel cand treceam printr-un oras mare si trebuia sa-i stiu istoria, a cui resedinta de judet e si ce domnitor cand si ce a facut acolo. Cred ca din cauza nu am fost niciodata mare fan al geografiei [acum regret pentru ca ar fi fost foarte 'cul' sa ma dau mare cu minunatele mele cunostinte in domeniu, decat sa fiu cea care intreaba uuu, ce munte-i ala?]

Si era asa de frumos cand ajungeam aproape de satul bunicii. De cand treceam barajul de la Bicaz stiam ca mai e foarte, foarte putin si ajungem. Niciodata nu era foarte, foarte putin, dar stateam cu inima cat un purice pentru ca stiam ca la capatul lacului imi voi petrece eu vacanta. Cand intram in cele din urma in sat ma uitam sa vad ce schimbari s-au petrecut de anul trecut, ma uitam sa vad daca paraul din fata casei e aproape secat sau pot sa ma joc aruncand pietre in el, ma uitam dupa feţe cunoscute si dupa casa bunicii. Intotdeauna ne astepta cu poarta deschisa si cu mancare si apa din fantana.

5 octombrie 2008

Freedom, baby!

Nu am inteles niciodata dorinta oamenilor de libertate absoluta. Sau poate nu inteleg eu suficient de bine termenul de libertate. Inteleg independenta, si da sunt fan independenta :D [independenta financiara, independenta in gandire]. Libertatea mi se pare doar ignoranta totala. Sentimentul de a nu-ti pasa de absolut nimic si de nimeni. Doar atunci cred ca esti absolut liber. Doar atunci iti permiti sa spui da, eu fac doar ceea ce vreau si prin asta ranesc o suta de persoane, dar eu sunt liber si nu-mi pasa. Atunci cand iti pasa, atunci cand iubesti, atunci cand traiesti intr-o societate nu ai cum sa fii pe deplin liber. Si de ce si-ar dori cineva sa fie liber cand exista iubire? :D

Si sa nu o uitam pe Janis Joplin - 'Freedom is just another word for nothing left to lose' [mi se pare geniala tipa].

4 octombrie 2008

More of Garfield...





Sursa: http://pt.jikos.cz/

Status update...

Nu am mai scris de mult [leapsa si cate vreo frustrare cotidiana nu se pun :)], motivul fiind tocmai asta. In general cand ma seaca ceva foarte, foarte tare si sunt nervoasa, se vede. Si stiu ca, in mare parte, mi-am creat blogul pentru a vedea peste ani ce gandire am acum, dar asta nu inseamna sa scriu atat de naspa incat sa-mi vina sa ma palmuiesc peste vreo doi, trei ani cand o sa-mi vina mintile-n cap, so to say. Cei care ma citesc de ceva timp stiu ca am mai si sters din posturile deprimante din trecut si am recunoscut ca-s o comunista si ca la mine pe blog ramane doar ce vreau eu. Eh... stiu ca lumea ma iubeste cum sunt. Si daca nu, sunt convinsa ca putin efort nu strica!

Revenind la lucruri mai importante pentru psihicul meu. [sa sune muzica!!!] Maine imi dau demisia de la Business Standard! Stiu, deja e old news avand in vedere ca Alin a scris despre asta cu mult inaintea mea. Am fost o lenesa si ma mandresc cu asta! Mi-am luat timp sa ma conving ca e decizia corecta si sa ma bucur de ea. Din pacate nu plec din presa! Se pare ca pe o pozitie entry level in orice alt domeniu nu te platesc atat de bine ca dupa doi ani si jumatate experienta in presa... shocking news :D! But you can all be happy for me!