31 august 2008

De ce nu-mi place mie la coafor...

Nu pentru ca urasc schimbarea... mi-as face ceva nou la par tot timpul, principala problema fiind insa ca parul nu se tunde singur ci la coafor, unde tre sa suporti o ora si jumatate de fite.

Grrrr... Low class sau high class, clientela si coafezele sunt aceleasi. Clienta tipica, o femeie de aproape 40 de ani, cu impresii de mare doamna, care vorbeste gresit gramatical si povesteste de fiecare data aceleasi lucruri [in mare parte, calatorii in care a fost pentru ca sotul ei cu bani [si se specifica asta] o plimba peste tooot - calatorii din care alege sa povesteasca doar ce lux era acolo unde a stat si ce haine smechere si-a luat, si cat costa o bere la terasa]. Pentru variatie, aceasta mai alege sa vorbeasca si de progeniturile de [in medie] 12 ani, pe care T R E B U I E sa le aduca la stilist sa le dea si lor putina culoare [si sa le distruga parul].

Mai sunt bineinteles, tinerele cliente. Si prin tinerele cliente ma refer la progeniturile doamnelor de mai sus. Joi am avut norocul sa fiu tunsa in paralel cu una dintre ele [in varsta de vreo 10 ani], care nu mai contenea cu indicatiile date coafezei [careia i se adresa pe nume] si cu reprosurile indreptate catre mama ['ma ustura vopseaua asta', 'eu vroiam suvite' sau 'ti-am zis sa nu mai comentezi in public'].

Coafezele sunt aceleasi. Foarte serviabile si lingusitoare, caci totusi salariul lor ar fi un nimic daca nu ar exista 'atentiile' de la sfarsit. Acestea dau din cap foarte serios si inteleg intotdeauna ce greu e sa fii sotie de om de afaceri si sa stai toata ziua singura sa te plictisesti L-).

Din fericire, nefiind clienta fidela a niciunui coafor [din motivele enumerate mai sus], scap de conversatia politicoasa. Mai greu e cand am lipsa de inspiratie de a ma duce a doua oara la aceeasi coafeza, care simte ca deja suntem prietene [wtf?!] si incepe fie sa ma intrebe direct de viata mea personala [?!], fie sa-mi vorbeasca de vedete [de care nu-mi pasa], emisiuni tv [pe care nu le vad], sau sa-mi dea sfaturi de oricare.

28 august 2008

Daily business...

Sunt racita... si cum rugile mele sunt intotdeauna ascultate, acum nu ma mai doare gatul, cum ma durea initial, ci doar imi curge nasul... atat de tare incat nu mai vrea sa se opreasca si, in prezent, este mai mare si mai rosu ca niciodata. Au avut ele, valurile marii, un efect asupra mea :D.

Intre timp, sunt fericita ca a castigat Steaua, fie si dintr-un gol dat din offside [s-ar fi calificat si fara el la ce praf au jucat turcii], maine mergem la Cimpulung si Tirgoviste [relative related] iar eu m-am apucat de citit 'Dansatoarea din Izu' care pare foarte frumoasa. ['Eu iubesc aceasta oglinda. Dar am devenit oare o jalnica oglinda?']

27 august 2008

Stirile de azi... din seria looool

Nu ca nu mi-as dori sa castige Steaua... dar sa declari un 4-1 in conditiile in care in tur au jucat dubios I find it funny :D.

Lacatus vrea sa joace ofensiv: primul "11" al Stelei

Marius Lacatus vrea sa trimita in teren o formula ofensiva in meciul cu Galata. Tehnicianul Stelei nu vrea sa joace la egal si vrea sa invinga Galatasaray in Ghencea si sa califice Steaua en fanfare in grupele Ligii Campionilor.

si

Becali: Steaua o sa castige cu 4-1, vom face show

Gigi Becali este super optimist in privinta sanselor Stelei in meciul cu Galata. Atat de optimist, incat a uitat ca in 1989 Steaua a castigat cu 4-0 in fata Galatei, si nu cu 4-1, asa cum patronul Stelei a pronosticat ca echipa sa se va impune in aceasta seara.

"Le dam 4-1, ca in 1989. O sa facem show! La acel meci am facut o gramada de bani. Am pus pariu cu un om de afaceri din Turcia si am castigat 15 mii de lei, iar apoi am castigat si bani din bilete, le vindeam turcilor cu 20 de dolari biletul. Vom evolua ofensiv in jocul cu Galatasaray, Marius mi-a spus deja echipa. Am vorbit cu el si mi-a explicat ca trebuie sa jucam pe atac, pentru ca nu-i putem astepta pe turci sa vina peste noi. In plus, vom avea aproape 30.000 de suporteri in tribune", a spus Becali in cadrul emisiunii Fanatik."

25 august 2008

Theatre game...

Si cateodata as vrea ca viata sa fie doar o piesa de teatru. Sa poti sa ai parte de unele reprezentatii mai slabe, altele mai grozave, dar sa tragi cortina atunci cand ai obosit si sa o iei de la capat. Macar ramane speranta unei reprezentatii superbe.

22 august 2008

Frustrari

Imi place cum toata lumea are cel mai profund dezgust pentru meseria altuia... aaa, ala sta si o freaca aiurea toata ziua si ia o caruta de bani, si eu care muncesc ca un adevarat zeu iau doar atat. Fiecare o stie pe-a lui si sunt convinsa ca 80% din meserii sunt de kkt si au dezavantajele lor. Fiecare isi alege singur ceea ce vrea sa faca. E decizia noastra. Punct.

Tot noi alegem daca lucram in continuare in domeniul ales sau daca plecam. It is that simple!

[aici facem abstractie de cat dureeeaza sa-ti schimbi total jobul, caci I should know best]

20 august 2008

Off we go!...

Vineri si sambata - Vama: prieteni, gogoooooosi si hamsii :D!

A, da... si muzica, mare, inot, alea, alea.
[still haven't learned to swim, btw]

19 august 2008

Three of my favourites...






Forever and one




Helloween

18 august 2008

Job change still uncertain...

Cum au evoluat schimbarile mele de job? Pai... aveam niste promisiuni la vreo 3 reviste. La doua nu vroiam eu, iar de la cea la care vroiam nu am mai primit raspuns... karma :). Intre timp, m-am hotarat ca nu mai vreau deloc in presa asa ca, acum vreo 2-3 saptamani, m-am pus pe updatat cv-uri pe ejobs si bestjobs. Am fost la trei interviuri. Doua aveau salarii prea mici, iar de la al treilea astept inca raspuns. So u can all pray for me! It will be a 360 degrees change! De-abia astept! Daca nu, ma pun din nou pe trimis cv-uri!



Life will be fun again!

Erase and rewind...

Lucruri penibile... de tot felul. Tampenii pe care absolut toata lumea le face, dar care sunt ingrozitor de greu de recunoscut.

Incerc de fiecare data sa le blochez. Sa caut scuze pentru care am reactionat asa. Sa-mi spun ca era ceva de moment. Ca, de fapt, acele lucruri nu ma definesc si ca nu se vor mai repeta. Evident, ma insel.

Poate nu le repet sub aceeasi forma, dar voi continua sa le fac si da, ma definesc. Asta nu inseamna ca sunt absolut intotdeauna penibila, sau ca spun intotdeauna ceea ce-mi trece prin cap, doar ca ar trebui sa constientizam faptul ca omul e complex :D.




'Erase and rewind' e statusul meu de cativa ani incoace pentru atunci cand fac ceva atat de 'memorabil' incat as vrea sa uit. Incerc sa-l elimin din lista.

14 august 2008

Cum sa transformi...

Fericirea in nefericire?

Iei una bucata paranoia, o amesteci cu putina neincredere si cu gelozie si o folosesti zilnic pentru a fi sigur de efect. Work is done!




P.S. I'm happy, by the way :P.

Cutia postala...

Ma uit cu jind la cutia postala... poate ca de data asta nu vor mai fi in ea numai facturi si reclame si reviste nesolicitate de nimeni. Poate ca de data asta, vor fi scrisori si vederi asa cum primeam cand eram mica. Scrisori de la prieteni care credeam ca m-au uitat. Vederi si scrisori pe care inca le pastrez in folderul cu nostalgii.


Nu contest avantajele internetului [fuck, sunt dependenta de el de foarte multi ani], doar ca, din cand in cand, mi-ar placea sa ma uit in cutia postala si sa gasesc acolo o scrisoare.

13 august 2008

New...

O idee interesanta de site. Am primit astazi urmatorul comunicat.

Youmago.ro este unul dintre primele website-uri romanesti care se pot numi cu adevarat web 2.0 deoarece se bazeaza pe participarea utilizatorilor pentru a crea continut: recenzii si ratinguri de filme, muzica, branduri, produse tehnologice sau jocuri.
Practic, mai toate lucrurile cu care un om poate lua contact in societate sunt discutate si agregate pe www.youmago.ro.


Site-ul pare facut profesional si usor de utilizat. Un amestec intre un site de socializare, informare, forumuri si revista online. I like it!

12 august 2008

De-ale copiilor...

- De ce circula singele in corp?
Sangele umbla prin corp, ca sa ii prinda pe microbi si sa ii inece.(6 ani).

- De ce ne spalam cu sapun?
Noi ne spalam, ca sa dam sapun in ochi la microbi. (5 ani)

- Ce este sufletul?
Suflet e cand iti pune mama prajituri pe farfurie si ii lasi prajituri si lu ala mic. (8 ani)

- Ce este tristetea?
Tristete inseamna cand un om vine la altul si bea mult. (7 ani)

- Cum se inteleg pasarile sau animalele intre ele, daca noi, oamenii, vorbim si de multe ori nu ne intelegem?
Pasarile sau animalele vin unele langa altele si vorbesc in soapta si noua ne spun numai "miau". (10 ani)

- Ce este zambetul?
A zambi inseamna sa razi parca in gandul tau. (8 ani)
A zambi este cand niste oameni rad cu gura inchisa, ca sa nu deranjeze oamenii de la bloc. (7 ani)

- La ce foloseste steagul?
Steagul foloseste, ca atunci cand veneau turcii peste noi, ei nu stiau pe ce tara veneau si atunci noi le aratam steagul si dupa aia ei stiau.

- Ce este igiena?
Igiena este cand vin neamurile si vad ce curat e in casa. (7 ani)

- Din ce se face sapunul?
Sapunul se face din mai multi clabuci, la un loc. (6 ani)

- De ce isi fac oamenii cadouri?
Oamenii isi fac cadouri, ca sa nu fie nesimtiti. (7 ani)

[Sursa: hotnews.ro]

10 august 2008

Sibiu, Sibiu, Sibiu!... in poze...




























7 august 2008

Concurs PCNews

Nu se stie ce tre sa faci, dar se pare ca daca te simti creativ sau norocos tre sa te inscrii aici. I feel none, but what the hell!

6 august 2008

Celebrity Collage by MyHeritage

MyHeritage: Family trees - Genealogy - Celebrities - Collage - Morph

Asta apropo de 'Semeni cu Penelope Cruz pentru ca si ea e uratica asa ca tine, dar totusi draguta intr-un mod foarte ciudat' spus de diriga mea ca si compliment. [noroc ca de-atunci m-am mai schimbat :)) ]

5 august 2008

Ca tot am devenit client fidel eJobs si BestJobs

Ofertele de serviciu pe întelesul tuturor

- "Cautam oameni cu experienta" = "Trebuie sa tii locul a trei persoane care au plecat".

- "Bune abilitati de comunicare" = "Sefii comunica, tu asculti, încerci sa întelegi ce vor sa spuna, apoi executi si te rogi sa fie bine".

- "Se cer abilitati de conducere" = "Vei avea responsabilitatile unui sef, însa bani ioc si respect deloc".

- "Rezistenta la stres" = "În firma este un haos perpetuu, iar tu va trebui sa te descurci singur".

- "Salariu competitiv" = "Ramânem competitivi platind mai putin decât concurentii nostri".

- "Alatura-te echipei noastre dinamice" = "Nu avem timp sa te instruim, deci va trebui sa te descurci singur".

- "Tinuta obisnuita" = "Nu te platim prea mult ca sa vii îmbracat la patru ace; totusi, sunt unii tipi mai îndrazneti ce poarta cercei".

- "Disponibilitate pentru program prelungit" = "Uneori trebuie sa muncesti peste program; uneori în fiecare seara si uneori în fiecare week-end"...

- "Sarcini diferite" = "Oricine din birou îti poate cere socoteala si îti este sef".

- "Trebuie sa fii atent la orice amanunt" = "Nu avem serviciu de control al calitatii".

- "Daca îti doresti, mai presus de orice, o cariera" = "Femeile care solicita un post nu trebuie sa aiba copii (si ar fi bine pentru ele sa ramâna asa)".

- "Interviul va fi personal si confidential" sau "Numai persoanele selectate vor fi contactate" = "Daca esti batrâna, grasa si urâta, ti se va spune ca postul s-a ocupat".


via Ovidiu

Best show ever!

Nu-s eu genul care sa tipe in multime si sa fie innebunita dupa concerte [asta mai ales din cauza faptului ca in general sunt prea mica pentru a vedea ceva de oriunde m-as afla pe stadion + din cauza faptului ca in general mi se face rau in multime], dar concertul de aseara a fost absolut genial. IRON MAIDEN rullllled [so to say]! Au facut un show absolut superb si totul cap/coada a parut planuit in cele mai mici detalii aratand ca sunt o formatie care intr-adevar isi respecta publicul.


Gasiti aici si filmarile de la concert.

3 august 2008

Snagov day, yesterday!

Exceptand familia de manelisti care si-a parcat Dacia in drum, a deschis usile larg si l-a dat tare pe 'Salaaaaaam', fortandu-ne sa ne mutam, yesterday waz lovely :). Am dormit pe iarba, sub copaci, si am ascultat gâzele cantand. Am stat la el in brate si am facut planuri, de data asta, realizabile [pf, de parca afacerea mea cu oraselul perfect nu era realizabila :D].